huvudvärk

ledsen för lite dålig uppdatering, har en riktigt bra anledning. har haft en helvetes huvudvärk hela dagen, och sovit 2 timmar nu på eftermiddagen. missade middagen, men mina snälla föräldrar sparade lite åt mig. precis när jag vaknat var det som om jag inte kunde röra mig. jag orkade helt enkelt inte. tänkte ropa åt mamma, men jag orkade inte det heller. och när jag inte orkar skrika och gorma, då är det nåt som är fel! tog telefonen, som legade under kudden(?), och ringde hem. hörde när min lillebror svarade, då sa jag åt honom att han skulle säga åt mamma och pappa att komma in. mamma tog med sig huvudvärkstabletter och vatten. jag har sagt det förut, och jag säger det igfen: tack gode gud för mammor! sen legade jag och drönade i min säng tills jag orkade ställa mig upp, då tog jag på mig glasögonen och gick långsamt in i tv-rummet. blev tvungen att kolla Totally Spies på Disney Channel, orkade inte sträcka mig efter fjärrkontrollen. har haft en relativt bra dag, förutom huvudvärken. nu ska jag kolla senaste avsnittet av Svenska Hollywoodfruar. jag är helt enkelt besatt! synes!
//Elin

150 inlägg

nu är det 150 inlägg! hurra för mig... har kommit hem från Stacken, var med Em, Cissi och Petra. hade jätteroligt, skrattade jättemycket. Petra, en liten fråga bara, vad hade du druckit innan vi kom dit egentligen? hon började nämligen dansa mitt i allt, när vi satt vid fönstrena på nedervåningen. halvkollar nu på Superstars, usel serie som gjorts för att fylla ut dagarna. hade iallafall spanska, engelska, matte, so och no. kollade film på engelskan, och lite på so:n också. fast det var ju lite skillnad, på engelska fortsatte vi kolla Harry Potter, och på so:n kollade vi på en film om Sydafrika. åt spaghetti och köttfärssås. min favoriträtt! senare är det dubbelavsnitt av Desperate Housewives. nej, nu ska jag ta nåt att dricka. vi syns!
//Elin

hittade den!

den var på laddning på min tvättkorg (som inte används för närvarande). Cissi hade skrivit "Hejsan vad gör du?". tyvärr is jag inte  svara, är lat och snål. det kostar 69 jävla öre för ett enda sms! vet inte vad för skit avtal jag har med Telia, men jag vet att jag sitter fast i det tills nästa år. uuuunderbart!

svar på Cissis fråga: sitter och kollar Simpsons. vet ni vad? idag, när vi gick hem från skolan flög Petra. inte särskilt högt, och inte jättelångt heller. hon snubblade över sina egna fötter, tror jag. två gånger. på raken. snyggt. dessutom måste jag bara fråga, Petra, lurade du den där killen att stå och vänta på dig igen?? herregud, han stod ju där igår också! nu ska jag övergå till att prata allvar med Petra över mobiltelefonens magiska grej, sms! vi ses!
//Elin

jag glömmer aldrig ett ansikte, men i ert fall är jag villig att göra ett undantag

kollar på Simpsons och tar det lugnt. idag har jag inte gjort så mycket. vart i skolan och vart med Jossan. kollade film hela förmiddagen, första Harry Potter. lämnade också in min fantasy-grej, får kanske tillbaka den imorrn. har dessutom glömt var jag har lagt min mobil, hörde precis att jag fick ett sms, så det är nog bäst att jag går och kollar om det var nåt viktigt. skriver igen lite senare. vi synes!
//Elin

trött

nu sitter jag här i mörkret och tänkte uppdatera en sista gång innan jag sover. har hunnit klart med fantasy-grejen. blev 4 sidor, och lärarn sa kortfattat. jag är verkligen duktig på att följa instruktioner. mamma skriver ut den och kollar den just nu, tack gode gud för mammor. har iallafall vart och duschat. såg en spindel i duschen, höll på att skrika. kom på att folk kanske skulle tro att det var nåt hemskare, så jag stirrade på den hela tiden. oavbrutet. sen gick jag upp och gjorde mig en macka. skrev på min berättelse och kollade Top Model. vet vem som vinner! sök på Top Model 12 på Google så får ni veta. det skulle jag nog inte gjort, det blir så förstört. jaja, gjort är gjort. nu ska jag lägga mig i min säng och blunda. vi ses!
//Elin

varför blir mina bilder så små?

äntligen hemma igen

nu sitter jag här och bara njuter. jag är hemma igen. äntligen. har haft jätteskönt i Bönträsk, men det är ju mitt ute i ingenstans, så... har sovit jätteskönt, och fotat med mammas kamera hela tiden. pappa hade med sig min, så jag kommer tyvärr inte lägga upp några bilder. om man ska ladda in bilder från mammas kamera måste man installera nåt, och så lat som jag är orkar jag inte.

Isak har iallafall jagat älg med morfar. de fick en kalv under helgen, men det var nån Svante som sköt den. har myst med Sacko hela tiden, han har varit jättegullig. men Fanny har inte vart särskilt tolerant mot honom, när han stack in nosen i rummet morrade hon. pms-besvär kanske? måste iallafall duscha och tvätta håret hundra gånger för att det ska bli rent.

nej, nu ska jag gå in på tv3.se och kolla senaste avsnittet av Svenska Hollywood-fruar. vi synes!
//Elin

Bönträsk

har varit i skolan. ska snart till Bönträsk snart, så det blir bara ett kort inlägg. har haft kondistest idag, och kommit fram till att vår idrottslärare är en satkärring. har nästan packat klart. bara några grejer kvar. ska nog ta med mig iPoden. svenskan ska också med, ska nog korta av den en bit, kanske en sida eller två. hade spanska sista timmen, ska träna på veckodagarna. dessutom fick vi tillbaks våra läxförhör. fick en glad gubbe som lipade, och enligt Josphina betyder det mvg. det gick fint. fick världens ångest när jag såg att den längst bak hadde en sur gubbe, jag kommer nämligen sist i bokstavsordningen.

före det hade vi no, och Gunnel fick damp. Robin tappade sin mobil i golvet och frågade om han fick sätta den på bänken, så att han inte skulle tappa den mer. sen ringde Isak till honom, och han stoppade mobilen i fickan, och då började Gunnel skrika åt honom! hon har nog andats in lite för mycket giftiga ångor. har nu inte gjort så mycket mer idag, kommer ju inte att skriva på hela helgen, eller "älgen" som Josephina säger. vi synes!
//Elin

tv kollning

nu sitter jag i tv-rummet och kollar Simpsons. har varit en jobbig dag idag. kom nästan försent till skolan. måste börja kliva upp tidigare. imorrn börjar jag iallafall 09.50, så det blir lite lättare. men inte om jag duschar på morgonen, då blir det 06. som vanligt.

har iallafall varit med Josse, och vi har passat min uunderbara lillebror. mamma och pappa for nämligen på föräldramöte. vi har kollat tv och gett honom macka så att han slutar prata. före det var jag hos Josse och åt middag. sen spelade vi lite tv-spel, eller jag spelade tv-spel och Josse skrev på sin rapport. gud vad tråkigt. inte att spela tv-spel, utan att skriva en rapport. har kvar ganska mycket på min fantasyberättelse. det har gått 4 sidor och hon har inte fått sitt uppdrag än. måste nog korta av den lite. vad jobbigt. nej, nu måste jag ta bort sminket. vi ses!
//Elin

greys anatomy

vissa hatar den, andra älskar den. Greys Anatomy. klarar mig utan den, men tycker mycket om den. har iallafall gjort mig klar för natten, och jag känner mig verkligen trött. borde nog städa härinne, men det är ett 3-timmars jobb, och jag känner inte för det riktigt. kan inte nån komma hem till mig och städa? snälla? ok, ni behöver inte, då skulle jag inte hitta mina saker. det är som när pappa städar. då kan allt komma bort. viktiga papper, skolgrejer och sånt. nu ska jag lägga mig i min sköna säng. måste byta om till nattkläder först. fan.
//Elin

maat!

sitter och kollar på Gossip Girl. är jättehungrig, måste ha mat nu! har vart i skolan hela tiden, urtråkigt som vanligt. men när vi skulle gå till skolan såg jag och Em en svart katt, och det var ju inget ovanligt. men sen ser jag hur det springer ner en ekorre från ett träd och katten bara hoppar efter. jag fick panik, och ropade åt Em. det var nätt och jämnt att den tog sig upp i trädet innan katten kom. kalla mig blödig, men jag avskyr när djur äter djur. att tex katter äter råttor gör inget, av den enkla anledningen att jag aldrig gillat råttor. men nu var det ju en ekorre.

det påminde mig om idag, på so:n. vi gick till mattanterna och skulle fråga om vi fick 12 äpplen (hela klassen var jättehungriga), och jag försökte låta så trevlig som möjligt. "ursäkta mig, hade vi kunnat få 12 äpplen?" frågade jag så snällt jag kunde. mattanten snäste åt mig. "vi får inte ge äpplen åt elever.". visst förstår jag att de vill följa reglerna de har, men mog hade man väl kunnat vara lite trevligare?

nu är det snart mat, så jag måste gå.
//Elin

Systrar i jeans

nu sitter jag i soffan och kollar på systrar i jeans, en av de bästa filmer jag nånsin sett. har skrivit lite på fantasygrejen som ska vara klar tills måndag. måste renskriva också, men kan tyvärr inte använda min egen dator, word krånglar. ska dessutom till Bönträsk på fredag. det kan bli roligt, men det är inte särskilt troligt. kan ju leka med Sacko resten av tiden. nej, nu ska jag borsta mina tänder, synes.
//Elin


dimmig

har kollat ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Anna Anka är ju seriöst störd! skaffar en gräsmatta för 320.000 dollar, beställer 60 rosenbuskar och skriker på sina barn när de inte vill ta modellbilder. knäppare människa får man leta efter. blev helt plötsligt ganska pigg igen. har iallafall varit ner och duschat. när jag skulle ta av mig strumporna lutade jag mig mot en vägg, och drog av den. min plan var att den skulle hamna ungefär rakt nedanför mig, men den flög iväg ca 1,5 meter istället!

nu har jag nått gränsen av uttråkning. skriver om mina strumpor. nu måste jag göra nåt annat.
//Elin

det är inte alltid man måste ha en rubrik

har varit i skolan. hade ju spanskaläxa tills idag. gick väl bra antar jag. sitter nu i min soffa och kollar lite tv. är fullkomligt hypertrött och måste få sova. igår bestämde jag att jag skulle lägga mig tidigt, och titta hur det gick. vaknar oftast därvid 6-tiden, men kliver upp först typ 7, kvart i 7, vilket jag anser beundransvärt, eftersom jag går till Em ca kvart över 7. men jag är alltid hyperstressad, klär mig medans jag äter. ni kallar det stress, jag kallar det bra simultankapacitet.

orienterade idag igen, lika hemskt som vanligt. hittade iallafall 2 kontroller. snart ska jag ta bort sminket, hoppa i duschen och lägga mig. borde börja nu, kan lägga mig tidigare då.
//Elin

bröllopsbilder!

nu följer det några bröllopsbilder! eftersom jag är ganska säker på att ingen i min släkt vill synas på internet, har jag gjort mitt bästa i att ta bilder som inte visar så mycket av dem.





på resten av bilderna är det bara mina släktingar, tog dessutom inte så många med min kompaktkamera, mamma har ju köpt en systemkamera.
//Elin

soov!

nu sitter jag i min säng och kan inte sova! på tvn är det csi, men jag tycker inte riktigt om den, föredrar mördare okänd. är helt fast nu, kan inte sova, kan ingenting. fast det är väl ingen nyhet... ok jag skojade bara, men ibland kan jag vara riktigt blåst. som på måndagsmorgonar. de är de värsta jag vet, men håller helst god min, för vem vill vara med en suris?

iallafall är jag hur trött som helst, men kan fortfarande inte sova. har ni sett spanskaläxan? huja, vad jobbigt. sen ska jag vara klar med min fantasyberättelse till måndag, och hunnit göra veckans mål i matte. för normala människor verkar det här ganska lätt, men jag är extremt lättstörd, och glömsk. som om jag tex slår på tvn, och jag ser att det är Simpsons, så sitter jag med böckerna i handen och kollar tv istället.

har slösat tid på att kolla igenom massor med onödiga bloggar. en av de hemskaste sakerna är när människor har en blogg, men sen skriver de inte på den. men när de skriver blir det typ hyperkorta inlägg. det är en sak jag verkligen stör mig på. en sak till, idioter som lämnar idiotiska kommentarer. det har inte hänt mig, men när jag själv ska kommentera, så ser man ju ibland kommentarer som "äckelhora" och "din blogg suger". tycker att det är sånt slöseri med tid. herregud, varför läser de bloggarna om de avskyr dem? det är en jävligt bra fråga. nej, nu ska jag försöka sova igen.
//Elin

spanska läxa

pasa-han/hon tillbringar
unos-några
dia-dag
en casa de-hemma hos
e-och (stavningsförändring av y)
la novia de su padre-hennes pappas flickvän
te deseamos-vi önskar dig
papa-pappa
hoy-idag
estas-du är
aqui-här
regalo-present
para ti-till dig
mira-titta
a ver-få se
libro-bok
abre-öppna
el otro-den andra
vaya-ojdå
que es esto?-vad är det här
fabuloso/a-fantastiskt
entrada-(inträdes)-biljett
cine-bio
que bien!-vad bra
son-de är
vamos-vi går
esta tarde-i eftermiddag/i kväll
tacka mig får ni göra senare.
//Elin

stan

nu har jag kommit hem från stan. har shoppat och ätit. köpte hårfärg och öronhängen. min kära mamma vill nämligen inte att jag ska färga håret, varför vet jag inte. konjaksfärg. Josefin köpte en ny kamera, en rosa Sony tror jag. vi åt på Manuella, kycklingsallad till mig och Em, och Josse tog en Cacciatore. alla tog varsin cola. vi hade jätteskönt. är väldigt trött just nu. ska nog somna tidigt idag. men alla vet ju hur det blir när man säger så. man gör sig klar, kryper ner i sängen, och sen är man klarvaken.


vet ni vad Cissi gjorde idag? på no:n läste Gunnel för oss, hela första kapitlet. jag lade upp armarna på bordet, och huvudet på armen. sen vilade jag ett tag, men lärarens malande blev jävligt irriterande. då tar Cissi sin penna och petar mig i armhålet. jag flög upp och blev jätterädd. Em lade också märke till det, när jag berättade det på stan, sa hon "jaså, det var därför du hoppade till!" nej, nu ska jag slå på tvn och dricka lite. vi synes!
//Elin

spöken...

nu hade jag helst velat strypa Isak. han har skickat massor med läskiga länkar till mig, och jag är en av de mest lättskrämda människorna i världen. nej, nu ska jag försöka sova, och om du ser det här Isak, så ska du veta att du lyckats skrämma vettet av mig. vi synes!
//Elin

SATC

nu sitter jag här alldeles ensam och kollar på SATC, medans jag chattar med Em. vi har kommit på att jag, hon och Josse ska på stan imorrn. Josse ska nämligen köpa en ny kamera, hon tappade den förra i pannan. alla frågor om det hänvisas till hennes blogg, som finns bland mina länkar. vi synes!
//Elin

måste bara visa...


hittade den på Google.

bröllop!

nu har jag vart på bröllop! ska försöka berätta en större del av det som hände igår. alltså, på morgonen väckte mig ca 8, klev upp, åt frukost och klädde mig. sen skrev jag ett inlägg, efter ett litet tag kom min kära moster och hämtade mig, vi åkte till Förmansklubben och kollade lite. sen åkte vi upp till Dundret och jag blev fixad av Kusin Josefine. det var lite kaos, eftersom Ali duschade, och ingen hade sminkat sig. då var klockan ca 13. när jag blev klar åkte jag och moster till Konsum, och hon tvingade mig att gå in på Konsum i en jätterosa klänning och högklackat. hon är verkligen expert på att skämma ut folk.


efter det upptäckte vi att vi måste stressa, eftersom klockan var ungefär 10 i 2, och vi skulle vara i kyrkan 2. vi stressade dit, sen gifte de sig, och det gick verkligen jättefort. efter vigseln blev vi fotade. det gick också ganska fort. vi for upp till Förmansklubben och minglade lite. då var klockan nästan 15. mamma och pappa öppnade presenterna, de fick många fina grejer, såg inte ens hälften, moffa stod ivägen. vi åt förrätt och sen gick jag in i köket för att hjälpa till.


vi åt och åt. till efterrätt blev det bröllopstårta. den var jätte god, och byggd i flera våningar. vi fikade, sen blev det in i köket igen. moster hade kommit på att mamma och pappa skulle dansa, så alla hjälptes åt att flytta på borden. då kom Kusin Josefins linsskydd bort, men det var ju inte så farligt. sen började alla andra dansa. det var verkligen en händelse som hette duga. tänk er själva människor som druckit några glas vin, och ska dansa till lite "livlig" musik. fick också i mig nån klunk champagne, men jag trodde ärligt talat att det var cider. var dessutom ganska törstig.


hade jätte roligt, for hem ca 22, blev jättetrött. vaknade imorse av att Sacko (mommos och moffas hund, sov där inatt) slickade mig i ansiktet. finfint. ni ska få några bilder imorrn, när jag hittat kabeln. vi ses!
//Elin

the big white wedding

nu sitter jag i tvrummet och kollar Melrose Place. snart kommer moster och hämtar mig, hon skulle bara gå ut med hundarna. men med moster vet man att om hon säger att hon ska komma klockan 9, kommer hon ca 10. hon är lite rolig på det sättet. en gång skulle hon och hennes man på en fest, och då ropade hennes man åt henne "Marlene kom nu, vi kommer försent!" hon satt på toa i bara underkläderna, inte fixad, inte nåt, så ropade hon "Kommer, ska bara hoppa i skorna!". imorse väckte mamma mig ca 8, och jag klev upp ca 8.40. så snart kommer hon väl. sen, klockan 14, ska vi vara i kyrkan. efter det vet jag inte riktigt, tror att det är fotografering. jaja, nu ska jag väl ta det lite lugnt innan moster kommer, vi ses!
//Elin

preparing

nu har jag vart på Förmansklubben, och fixat till, dukat och sånt. är ganska trött just nu, och fötterna värker som jag vet inte vad. jag försökte vänja mig vid mina skor, med 6,5 cm klack. har varit tvungen att ta av mig skorna efter nån timme, men det blir nog bättre imorrn, när jag har strumpbyxor på mig. sen ska ju moster fixa mitt hår, och kisin Josefine sminkar väl mig. när vi förberedde var vi ganska  många. Anneli, Katti, Marina, jag och mamma. alla sprang runt hela tiden, och jag fick knappt en lugn stund. jaja, nu är jag iallafall hemma, och kollar på Dirty Dancing. den är väl sådär. nu ska jag ta det lite chill, vi ses!
//Elin

the wedding

nu har jag vart i skolan. kom hem för längesen, men har inte orkat skriva ett inlägg före. jag är ganska lat, jag vet. nu ska jag börja fixa till spellistan till bröllopsfesten. det är ca 5 timmar musik, och jag vet inte ens om det är lugna låtar. vi kan ju inte ha tex Pink på en bröllopsfest, där man bara ska äta. kan kan man nog, men det tycker inte jag. hade idrott på morgonen, kom 10 minuter försent. jag och Em hjälpte Cissi att hitta sin mobil, men den är fortfarande borta, efter det jag hört från Cissi. sen åt vi lunch, lasagne, eller mosat kött och mosad pasta. efter det hade vi no. vi fick kolla på när hon gjorde en destillering. det tog typ hela lektionen, så vi gjorde nästan inget. senare hade vi spanska, har läxa tills på tisdag. ska fixa matte målet också, vet tyvärr inte när jag ska hinna. nej, nu ska jag äta, vi ses!
//Elin

Mozilla Firefox

nu har jag följt Isaks råd, och skaffat Mozilla Firefox! det har nämligen varit så att mitt internet har krånglat lite ibland, men jag har kunnat vara inne på msn, men inte kunnat öppna Safari. men Explorer gick det bra med. har precis börjat kolla omkring vad jag kan göra med Firefox, men allt blev ju nyss klart. vet ni vad som är bäst? att slippa de där röda strecken under texten. förut, när jag skrev inlägg, blev det så att jag fick röda linjer under texten, men det syntes inte på bloggen. gissar att de var nån rättstavningsgrej från Apple. nej, nu ska jag fortsätta fixa lite, vi ses!
//Elin

mitt nya skrivbordsunderlägg

8 simple rules

nu sitter jag i min soffa och kollar 8 simple rules på Comedy Central. har duschat nyss. har inte gjort så mycket mer på kvällen. nu fryser jag också. det är hemskt synd om mig. nu kryper jag upp i min säng istället. det är varmare här. men nu kan jag ju inte se tvn. hmm. något som måste åtgärdas. var på toa och skulle borsta håret nyss. borsten legade på bänken vi toadörrn, så jag tog med mig den. sen skulle jag tända lampan och lägga borsten på toastolen. lampan tändes några sekunder innan jag släppte ner borsten i toan. jag ska ha tag i den idioten som lämnade locket uppfällt. imorrn har jag orientering. igen. huja. nu ska jag ta och chilla lite. vi ses!
//Elin
lite liten bild, men men.

hemma

nu är jag hemma och kollar på Vänner. vi har haft det jättebra. gick ca 6 kilometer, kom fram till Västra Toppen därvid 12. sen väntade vi på¨Johnny, och vid halv 2 började vi åka hemåt. blev ganska trött, också blåste det ju som fan. frös ganska mycket, men det blev bättre när vi passerat en av stugorna. har precis haft ut hundarna. nej, nu ska jag lägga mig och vila ett tag, vi ses!
//Elin

Dundret

nu sitter jag och kollar på Knight Rider, den dåligaste serien i hela världshistorien. om en halvtimme kommer Em och hennes mamma och hämtar mig. som ni vet ska vi ju till Dundret idag. det kan bli roligt, men tror inte det. har tagit med mig ett par extra sockar, och en tröja.
mamma har förresten haft möhippa igår. de klädde ut henne och gick nånstans. så om ni såg en tant med slöja, och en lapp där det stod "jag gifter mig på lördag" så var det absolut inte min mamma....
nej nu ska jag kolla lite tv, dock en annan kanal. vi ses!
//Elin

Sakajärvi

nu har jag kommit hem och ätit. vi var alltså i Sakajärvi idag, hos en av våra lärare. vi åkte dit därvid 10, och då kollade vi runt lite. har förresten fått en ny bästis idag, ett av fåren. jättegullig och säger aldrig emot. sen gjorde vi en av tävlingarna, som var att ro med en båt förbi en flaska och tillbaka igen, på tid. jag fick den stora äran att knuffa ut båten. blev dyngsur om ena foten, sen gick det åt fanders. vi hade en total tid på 5.25. vi kom iland iallafall, vad mer kan man begära?
klampade runt i Johnnys stövlar resten av dagen. de var typ 5 nummer för stora, men de var torra. imorrn blir det Dundret och lite vandring. hade egentligen kunnat vara i Sakajärvi imorrn också. det kommer förmodligen vara jättekallt imorrn, det blåser ju så mycket. klappade hennes hund, Trixie. jättegullig. har haft jätteroligt idag. när vi väntade på att Ems pappa skulle komma, klappade vi Maja, hennes jättegulliga katt. hon var orange och vit randig.
till lunch åt vi parisare. har faktiskt inte så mycket mer att säga, ska nog ta en liten kopp te och läsa lite. vi ses!
//Elin

life's what you make it

nu sitter jag i soffan och kollar The Mentalist. har tagit ett bad, tvättat håret och babblat med mamma. imorrn har vi Laponia-dag. vi ska till en lärares gård i Sakajärvi. hon har hästar och sånt. ska kanske prova rida, men det beror på hur höga hästarna är, och vilket humör jag är på. är nämligen höjdrädd. inte jättemycket, men om jag står på en stol och tittar ner, så blir jag ganska rädd. ännu värre är det på tak. tittar jag ner och står ostadigt, blir jag nära panikslagen. men just nu har jag inga planer på att klättra upp på tak.
idag har vi haft matte, no, idrott, so och spanska. Petra kom försent till matten, no:n och so:n. Anna fixade förresten äpplen till oss. vi hade orientering på idrotten. hemskt, jag ska aldrig mer orientera. aldrig. det var hemskt. kommer att få men för livet.
mer om so:n. Anna skaffade alltså äpplen åt oss på 10-minuters rasten. jättegott. åt faktiskt en fiskpinne till lunch. det skulle krävts en årsförbrukning, de var fullkomligt utan näring. men äpplena var jättegoda. fösta dan jag kommer hem utan att äta nåt. nej, nu ska jag gå och borsta tänderna. vi ses!
//Elin

Simpsons

nu sitter jag och kollar The Simpsons på sexan. har vart i skolan, haft svenska, engelska, matte och no. har egentligen inte gjort så mycket idag, vart med Josefin och varit ute. dessutom har mamma vart på bibblo och hämtat tre böcker åt mig. en serie, Väktarens Lärling av Joseph Delaney. ja Mattias, det var den boken jag hjälpte dig att hitta. målade förresten naglarna, ljusrosa, med turkosa pärlor. de är jättestora, så det är jättesvårt att plocka upp saker. nej, nu ska jag fokusera på Simpsons. förresten, vad har vi imorrn på idrotten? nån som vet? vi ses!
//Elin

duschning på gång

nu sitter jag och lyssnar på lite musik. har nyss ätit palt. kom hem därvid 14-tiden, och då åt jag en köttfärsmacka. det låter inte så gott, men det är fantastiskt. har iallafall sovit i husvagnen. åkte dit ca 17-18. vet inte säkert, har aldrig koll på tiderna. Josse hade fixat baguetter och jag bakade blåbärsmuffins. det fanns plats för 16 st i lådan, och nu är de spårlöst borta. kanske inte spårlöst, har en liten aning om var de kan vara...
vi gick då in till husvagnen och fixade allt, stoppade in grejerna och sånt. då upptäcker vi att grannen tänker ha fest. lyckat. väldigt lyckat. köpte också en smultroncider, 2-liters. den är också spårlöst borta. det är Jossans 1-liters apelsnjuice också. vi kollade lie Sällskapsresan och tog det lugnt. då började de spela jättehög musik, så att husvagnen vibrerade lite. men vi brydde oss inte så mycket om det, klockan var typ åtta. de kom mer och mer folk. det vet jag för att vi spenderade nästan hela kvällen med att kolla vad de gjorde. nyfiken, jag!? det kan ni inte mena.
sen bäddade vi ut sängen och lade oss och läste. sen släckte Josse lyset, och jag frågade vad hon höll på med. boken var nämligen jättebra, också går hon och släcker lampan! hon pekade på två killar i 20-års åldern som stod och pratade. de drack nåt ur en cola-flaska, men vätskan var genomskinlig. de babblade och sen gick vi och fikade lite muffins. dessutom tror jag att de där killarna var helt oförmögna att använda toan. de kissade i buskarna. smart. jättesmart.
sen, därvid 12 eller nåt, gick vi ut, då var det typ ingen kvar och iv såg den där cola-flaskan ligga vid häcken. Josse sprang förstås och tog upp den. vi luktade på den, och det stank som vodka, akvavit eller nåt sånt. hur jag vet det? det ska vi inte gå in på nu. ska slå på tvn, tror att Top Model börjar snart. vi ses!
//Elin

At Worlds End

om ca 10 minuter börjar Pirates Of The Caribbean. har nyss spelat lite tv-spel med resten av familjen. kollar nu på CSI. ganska bra faktiskt. förresten, imorrn ska vi sova i husvagnen igen. då ska jag baka muffins och ta med mig nåt att dricka. nu ska jag ta lite fika. vi ses!
//Elin

my melody

idag har jag inte jag gjort så mycket. spanska, no och idrott. började först 09.50, hann ta ett par ackord på gitarren, har förresten fortfarande ömma fingertoppar. det är det värsta som finns. btw, så sa killarna att de inte skulle kalla oss fjortisar mer. några tjejer från femman hade sprungit omkring i nån hoppa och lekt "häst". de hade börjat svamla där, och sen hade de sagt typ gunillabarn, dampbarn och sånt. de hade varit en royal pain in the as. som
min lillebror, alltså. har dessutom hittat mina halkstövlar från förra vintern. älskar dem, men jag måste nog byta ut klacken. fick med extra. det känns jättekonstigt att gå i såna här, med tanke på att jag använt Reebooks hela tiden. fast inte på sommarn, då var det mest ballerina, foppatofflor och barfota som gällde. ikväll är det Pirates of the Caribbean 3, Vid Världens Ände. såg den på bio för ett tag sen, men den är nog lika bra nu. nej, nu ska jag slå på tvn. vi ses!
//Elin

btw...

yo quiero-jag vill ha
tu quieres-du vill ha
el quiere-den vill ha
nosotros queremos- vi vill ha
vosotros quereis-ni vill ha
ellos quieren-de vill ha
spanska verb jag skrivit upp. böjt från verbet querer-vill ha.
//Elin

varför ska man ha skola egentligen?

svaret på den där frågan vet jag faktiskt. för att man ska lära sig saker. men tänk om man inte vill lära sig saker? då får man ändå ta och pallra sig upp och gå till skolan, för det är nån jävla lag på det. förresten, har jag nämnt att jag ska stämma engelsmännen? förmodligen inte. vi hade so-lektion, och Anna (vår so-lärare) babblade om gradnätet. eftersom jag inte tycker om det här jävla nätet, sa jag att eftersom vi ska studera lag och rätt nästa år, och ska till tingsrätten, så kan man väl ta och stämma idioterna som kom på gradnätet. sen, på matten, fick jag
ytterligare en anledning. det är nåt svammel om engelska mil och att en yard är nåt, så det ska jag också stämma de för. försöka iallafall. dessutom har jag djävulskt ont i mina pekfingertoppar. vi hade musik idag, så då spelade vi gitarr, Seven Nations Army. när man väl kommit på hur man ska göra är det lätt. sen hjälpte det nog inte att jag spelade lite till när jag kom hem. idag har jag och Josefin passat min lillebror, medans mamma och pappa var på föräldramöte. jag ska stämma lärarna också. idag var det nämligen kvällsöppet på alla affärer i Gällivare. vilket då inte är så många, men det var massor med rabatter och reor. fan ta skolan! nu tänkte jag läsa lite, sen sova, börjar först 09.50 imorrn. vi ses!
//Elin

kväll

nu har jag duschat och sitter här och kollar Bachelorette. försöker chatta med Em på msn, men hon svarar inte. hon är inloggad. så dum är jag inte. (jo, kanske. men inte i det här fallet) förresten så har mamma och pappa vart och träffat prästen idag, bestämt vad de ska göra och allt sånt. då fick jag äran att vara ensam hemma. men, såklart ska min bror vakna och börja grina mitt i avslappnandet. sen försökte jag väcka honom, men det gick inte. då ledde jag honom till kökssoffan och då började han garva och sa att han hade skojat.
men jag tror honom inte, tror att han fortfarande sov då. men så paranoid som jag är så får vi väl aldrig veta. för typ en vecka sen, hade mamma gått in i mitt rum när jag fortfarande sov, och då hade jag satt mig upp och tittat på henne och sagt "mmmm, torsdag" pch gnidit mina händer! jag är en väldigt konstig människa, dessutom hände det här på en fredagsmorgon, vilket bevisar att jag är helt borta. en annan gång hade jag också satt mig upp, men tittat på mamma och frågat vad hon höll på med.
hel konstigt. nu ska jag säga gonatt till alla. vi ses!
//Elin

mind your own buisness

nu sitter jag och kollar på Gossip Girl, som har börjat gå på helkonstiga tider, som 16.05 och sånt. idag fick iv ett nytt schema. jippie... hade matte, so, svenska och spanska. kunde haft roligt, men det hade jag inte. vi åkte förresten på Dollarstore på en av våra raster, före spanskan. inhandlade en geisha, och Petras farfar skjutsade oss.
Em fick sitta i mitt knä och det var precis att vi fick bältet runt oss. det var jättevarmt, och Em bröt av min geisha! men den var lika god ändå. nu känns det som om jag ska svimma. gick hem med Petra och Linnea idag, och vi diskuterade lite allt möjligt. PP, du är inte så hemskt som du ser ut. okej, det där var ett skämt. jag upprepar, ett skämt.
sen pratade vi med AFL ett tag, och upptäckte att svenska inte är särskilt skoj. vi skriver fortfarande på den där fantasygrejen. inte roligt. eller lite, men jag får som ingen inspiration, jag trevar mig fram i mörkret. ja, på det vita pappret iallafall. sen, på so:n, fick vi ta en 5 minuters bensträckare. då gick vi till uppis och jag och PP lade oss på en av de långa sofforna. de är ganska smala, och hårda, så luktar de illa. nu ska jag göra lite matte. frivilligt. jag måste vara sjuk. vi ses!
//Elin

damp

nu försöker jag ändra designen, men det är inte så lätt om man inte fattar ett dugg. HJÄLP!

i know that i have issues, but you're pretty messed up too

ganska liten bild, men ganska fin. googlade på Fiskarna.
samma sak här. är jättetrött. ska borsta tänderna. vi syns!
//Elin

andras horoskop

Oxens symbol har hängt med länge. Antikens offerdjur, Kretas tjurkult och hinduismens heliga kor ger oss ledtrådar från det förflutna. Tryggheten och harmonin hos jorden och brukandet av den finns närvarande i oxens medvetande. Han är praktisk, tålmodig och beslutsam. Han uppskattar livets goda och uppskattar både skönhet, konst, mat, dryck och bekvämlighet.

Han tar mer än gärna på sig ansvar. Behovet att känna trygghet kan ibland uttrycka sig som överdriven förvärvslystnad och kontrollbehov. Behovet av ägande kan tyvärr ge upphov till svartsjuka. Känslomässigt strävar oxen oftast efter stabila och stadiga förbindelser. Om du vill ha en partner som aldrig sviker dig så skall du välja en oxe.

Han kan vara tystlåten och ha en hög tröskel, men om han blir tillräckligt retad så kan han bli farlig. Det moderna samhället tycks ibland vara för stressigt för oxen och likaså kan motviljan för förändringar få honom att vända sig inåt. Där finner han dock alltid styrka och kraft.

Element: jord Kvalitet: fast Polaritet: negativ
NyckelordVenus, uthållighet, envishet, sinnlighet, egendom, mark, konst, njutning, duva, metallen koppar och fredag.
Positiva karaktärsdrag: tillförlitlig, strävsam, praktisk och musikalisk.
Negativa karaktärsdrag: envis, lat och dominerande.
Människokroppen: halsen och rösten.

Josses horoskop

Vädurens ledande kvalitet och Marsinflytande ger honom de ultimata ledaregenskaperna. Eldens element ger honom dessutom ett oberäkneligt och oförskräckt temperament. Ett oerhört starkt ego och självförtroende gör honom visserligen till en bra ledare, men kan dock få honom att verka alltför dominerande och maktfullkomlig.

Han axlar gärna ansvar och vill känna att han har en ledande position, annars mår han inte bra. Väduren är en handlingsmänniska, och då han ju alltid tycker sig ha rätt är han snabb att fatta rätt beslut. Hans översvallande sätt gör honom till en rolig kamrat. Hans starka drifter gör honom även till en bra livspartner. Om han inte får sin vilja fram kan han dock bli ganska barnslig.

Element: eld Kvalitet: ledande Polaritet: positiv
NyckelordMars, aktivitet, självupptagenhet, mod, starkt ego, impulsivitet, energi, bagge, metallen järn och tisdag.
Positiva karaktärsdrag: energisk, utåtriktad, ivrig och frispråkig.
Negativa karaktärsdrag: självisk och dominerande.
Människokroppen: huvud och ansikte.

 

Cissis horoskop

 

Förr i tiden ansågs människornas själar härstamma från kräftans stjärnbild. Månen härskar över kräftan, och moderlighet och beskyddande är centrala begrepp för honom. Han sätter ofta hem och familj i första rummet. Detta är kräftans sätt att tänka och han kan mycket väl betrakta sin arbetsplats eller sina vänner som sin familj som han beskyddar.

Känslighet och impulsivitet är också centralt för honom. Till det yttre kan kräftan verka hård, men i själva verket är han oerhört känslig. Ibland gömmer han sig bakom sitt skal, när känslorna blir för starka. Liksom krabban är han en tapper krigare när han eller de han beskyddar är i fara. Ibland kan dock krabbmentaliteten få honom att röra sig i sidled.

Månen och månadens cykel har en viktig betydelse för kräftan. Lynnighet och månens dragningskraft kan både inverka gott och ont över honom.

Element: vatten Kvalitet: ledande Polaritet: negativ
NyckelordMånen, intuition, anpassning, känslighet, impulsivitet, hem, familj, minne, metallen silver och lördag.
Positiva karaktärsdrag: varsam, försiktig och har stark släktkänsla.
Negativa karaktärsdrag: lättrörd och överaktiv.
Människokroppen: mage och bröst.

taget från www.ditthoroskop.nu

nu blev det här mycket, men inte särskilt viktigt. nu här jag babblat nog om oviktiga saker, vi ses!

//Elin


horoskop

jag är ju född den 28 Februari 1996, och det betyder att jag är född i Fiskarnas tecken. och här är mitt horoskop
Element: Vatten
Kvalitet: Föränderlig
Planet: Neptunus

Fiskarna ses, enligt astrologin, som zodiakens sökare, och står bland annat för religion, självförsakelse, sjukvård och martyrskap.

Positiva egenskaper: Snäll, ärlig, tillförlitlig, vänlig, receptiv, intuitiv, sensuell, passionerad, medlidande, känslosam, fantasifull, konstnärlig, inspirerade, andlig, sentimental, intellektuell, charmig, djup, elegant, dramatisk, flirtig
Negativa egenskaper: Slarvig, tankspridd, lättledd, har extremt starka känslor, hemlighetsfull, flyr ofta ifrån problem, överkänslig på det psykiska planet, dåligt tålamod, extrem
Gillar: Att känna sig uppskattad, känna sig behövd och älskad, frihet, kunna gå sin egen väg, mystik och det oförklarliga, att fundera, att drömma, vara unik, känna sig intelligent
Ogillar: Känna sig utsatt eller pressad, inte ha något mål, känna sig vilsen och oförstådd, bli tvingad att göra något man inte vill, bli kritiserad, bråkig miljö, inte ha känsla för struktur
Passar bäst ihop med: Skorpionen, kräftan, oxen och andra fiskar
Passar sämst ihop med: Tvillingarna, lejonet, vågen, vattumannen, väduren
Jobb som passar fisken: Konstnär, musiker, skådespelare, författare, läkare, forskare, regissör, poet, designer, journalist och andra kreativa jobb
Intressen: Måla, skriva, musik, teater, matlagning
stämmer det här på mig? om ni vill hitta erat horoskop söker ni bara på Wikipedia. nu ska jag chilla lite.
//Elin

you call it arrogance, i call it confidence

nu har jag pratat med Em. hon har vart på utbildning sen 13, men mer om det finns i hennes blogg, som ni hittar bland länkarna. lyssnar på Kelly Clarkson med I Do Not Hook Up. idag har vi haft idrott, no matte engelska och so. dessutom ska de ändra schemat igen. tredje gången gillt. hemskt. vi har inte gjort så mycket idag, men på idrotten hade vi jägarboll och flaggan. tråkigt. vet ni förresten vilka mina favoritbloggar är? Egoinas, Fokis och Perez Hilton. Perez är mer ett tidsfördriv. har ätit korv med makaroner, och ketchup, såklart. var jättehungrig när jag kom hem, det var kyckling thai med ris i skolan. det är säkert gummikyckling. det smakar så iallafall. inget av det är särskilt mättande, och väldigt smaklöst. Robin höll förresten på att köra på oss på väg till skolan och på väg till idrotten. han svängde, men det var nära. nu har jag tydligen fått en bokserie från biblioteket. de hade ringt när jag var i skolan. av Joseph Delaney. (ja, det var den boken jag hittade till dig Mattias) älskar de böckerna, men det var så längesen jag läste dem, så jag har glömt ganska mycket. vet ni vad som är jobbigt? jo, att vara med Hamide på no:n. det är bara det att hon knappt kan nån svenska, och jag har inget tålamod alls, så jag försöker, men jag blir så oroad att hon gör fel, som idag när vi höll på med gasbrännarna, så vet jag inte ens om hon stängt av den. nej, nu ska jag chatta lite med Em. vi ses!
//Elin

jag ljög inte, jag vred lite på sanningen

hej, gomorron, goddag och allt sånt. nu sitter jag och kollar The Simpsons. lite senare blir det 8 simple rules, Comedy Central. idag har jag haft matte, no, svenska och engelska. jag borde verkligen städa härinne. jag har haft jättetråkigt idag. men vi hade lunch i ca 1 timme och 25 minuter. så då gick vi till Cissi och kollade lite tv, fast jag somnade nästan i soffan. de har otroligt mjuk soffa. förresten har rubriken inget att göra med min dag. nu är jag jättetrött, också kom jag nyss på att jag har idrott imorrn. hemskt! förmodligen ute. kallt. imorse när jag kollade ut genom fönstret regnade det, men mamma vägrade skjutsa mig. dessutom, när jag skulle logga in på bloggen, så glömde jag lösenordet. finfint. nej, nu ska jag kolla 8 simple rules och ta en macka. vi ses!
//Elin

husvagn

nu har jag inte skrivit på ett litet tag, men jag har sovit i Josefins husvagn och den är jättemysig. har lite bilder som jag ska lägga ut, men det får vänta tills imorrn. nu har jag duschat, ätit en apelsin och kollat Top Model 12. sen hjälpte jag Josse att ställa in finska i sin mobil. hon håller på att lära sig, och jag kan svära på att hon kommer vara förbannad på mig imorrn när hon ska smsa. det kommer vara min måndagsunderhållning. nu regnar det, men tidigare på morgonen lös solen. jag avskyr när det regnar, mitt hår krullar sig så mycket. igår kollade vi Sällskapsresan och åt lite godis. mitt favorit ställe i husvagnen är toaletten. men den använder de inte, man måste ju tömma och krångla med den. sen pajade en garderobsdörr, (jag hade inget med detta att göra), men den är fixad nu. vet ni hur varmt det är i Santiago? 14°. jag är ganska uttråkad, väntar på att SATC ska börja. nu ska jag ta en kopp te och kolla tv. vi ses!
//Elin

aj

nu har jag kommit hem från skolan. min tumme har typ damp. den skakar när jag använder den. vet inte varför, men det är hemskt irriterande. idag var det ingen spanska, Josephina var sjuk. hoppas det inte var svininfluensan. hade no sista timmen, en vikarie som lät oss sluta 10 minuter tidigare. vi jobbade ett tag med några frågor, sen fick vi sluta. när vi gick hem stödde jag mig på Petra hela vägen. mitt knä gör så förbaskat ont. nu ska jag ta en kopp te, med en apelsin. vid sidan om, alltså. inte i teet. vi ses!
//Elin

sometimes, school sucks

god morgon. nu är jag jättetrött. snart ska jag börja gå till Em. försov mig imorse, men klarade mig ganska bra, eftersom jag hinner sitta vid datan. klockan ringde ca 06.10 och fortsatte tills halv 7. sen somnade jag om ochvaknade när nån ringde. vet inte vem det var, men sen såg jag att Josefins mamma ringt till min mobil. men vi lär väl träffas lite senare idag, då får jag veta vad hon ville. det kanske var Josse som ringde med hennes mobil.
nu kollar jag på Kim Possible. det finns inget annat att kolla på. nu ska jag gå på toa.. sen blir det Em, och till sist idrott. hemskt. får rysningar bara jag tänker på det. vi ses!
//Elin

vilken rolig familj vi är

okej, jag vet att jag har uppdaterat ovanligt mycket, men det här måste ni bara höra.
jag satt vid datorn helt fridfullt. mamma kommer in.
Mamma: gumman, har du fått några strumpbyxor utan fot?
Jag: va?!
Mamma: men du vet vad jag menar.
sen börjar hon kolla igenom min garderob.
Mamma: Elin, kan inte jag få låna den här tröjan?
jag ställde mig upp och kollade. hon höll upp en helt ny tröja jag inte hunnit använda än.
Jag: nej.
Mamma: men du lånar ju mina kläder hela tiden.
Jag: du har på dig mina byxor.
senare, när jag borstat tänderna, satte jag mig i tv-rummet och klagade på att jag hade så ont i knät, kom pappa på en förklaring varför.
pappa: men du får väl sluta sparka i väggen då
jag: vad pratar du om? inte vet väl jag vad jag gör när jag sover.
pappa: men inatt sparkade du så hårt att jag trodde gipsskivan sprack. det fick mig att tänka på när jag spikade upp dem.
haha pappa, väldigt kul. nu ska jag sluta besvära er med mina tråkiga (och snåla) föräldrar. vi ses!
//Elin

some sort of dignity

nu har jag duschat och tvättat håret. jag använde ett nytt schampoo, Asian Straight. vet inte om det funkar, men det är värt ett försök. förresten är det någon som nästan blivit våldtagen för ett tag sen. så nu vill inte mamma att jag ska gå ensam till skolan. jag får inte heller prata med okända människor. men det gör jag ändå aldrig. nu ska jag borsta min tänder. förresten, Em, jag kommer förmodligen till dig på morgonen, ring mig. vi ses!
//Elin

take off your shoes and walk with me

idag har vi varit på en konsert, och de var ganska duktiga. nu sitter jag och lyssnar på musik och kollar lite tv samtidigt. idag åt vi faktiskt på Frasses, sen gick vi och handlade. maten på Frasses är usel, tacka vet jag Dannes. de hade bara Heinz ketchup. usch! jag avskyr Heinz, det är Felix som gäller. de har inte ens 45gr på hamburgare. bara "mellan" som är 90gr. huja! aldrig mer. sen träffade vi Göran på coop. såg Gun-Britt också. hemskt. imorrn börjar jag 10.50. killarna börjar 08.00. haha. fast imorse började vi 8 och de började ca 10. det jämnar väl ut sig.
snart ska jag hoppa i duschen, så att håret hinner torka. jag har faktiskt inte gjort så mycket de här senaste dagarna. vad tråkig jag är! dessutom har jag varit duktig. jag har delat upp texten. det är vår svenska lärares fel. hon babblar oavbrutet. men det gör ju absolut inte jag! nej då. nu ska jag hoppa i duschen, vi syns!
//Elin

my life would suck without you

godmorgon allihop. nu kollar jag på tv och pratar med Josse, och vi diskuterar olika scheman. inte ett dugg roligt. idag slutar vi 14.50. hemskt! nu ska jag snart gå till Cissi, så vi ses!
//Elin

det hundrade inlägget

idag skriver jag mitt hundrade inlägg. det känns som om jag startade bloggen igår. men det var det förstås inte. idag har jag haft matte, no, idrott, so och spanska. slutade 14.45. inte bra. dessutom var det här den första dagen vi börjat ca 8. imorrn blir den andra. huja, det är ju hemskt. just nu sitter jag och lyssnar på "Already Gone" med Kelly Clarkson. vet ni att det nästan låter som "Halo" med Beyonce? sök på youtube och lyssna på början. skrämmande. Halo är tyvärr bättre. har haft det lugnt och skönt idag. legat på bron utanför vår ingång i skolan och lyssnat när alla har pratat. de borde förresten förbjuda matte på morgonen. ämnet alltså. min hjärna funkar inte vid 8-tiden. tyvärr, det är väl inte mitt fel? hade helst sluppit det helt om jag fick välja, men det får jag ju inte. eller så kan man förbjuda all skolgång före klockan 11, då funkar min hjärna. när jag kom hem kollade jag på tv och åt en macka och en banan. de säger att bananer höjer serotonin-nivån, och då blir man tydligen gladare. funkar då inte på mig, men kanske på normala människor. har jag en video som jag skulle vilja lägga in här på bloggen, men jag vet inte hur man gör. kan inte nån av er teknik-kunniga människor hjälpa mig? snälla? hade jag kunnat göra det själv hade jag redan gjort det.
har jag nämnt att jag är en av de mest slarviga människor som finns? förmodligen inte. tja, det är jag. nu vet ni det. det där är under mitt fönster.men nu ser det ju inte ut så. ska nån gång jämföra de två bilderna. inte nu, jag ska ta min bok, "Längtans Rike" av Libba Bray och sätta mig i soffan. vi ses!
//Elin

RSS 2.0