sova!

nu kommer jag förmodligen att svimma! Elin-släktet kommer att dö ut! nu ska ni få veta varför. kunde inte somna igår, satt lite på datan, läste och sånt. sen la jag mig. jag brukar ha fönstret öppet på nätterna, och igår öste det ner. så, iallafall, släckte jag lampan, togav av mig glasögonen, och lade ner huvudet mot kudden för att i nästa sekund bli irriterad av en mygga! jag slogs lite med den, men det funkade inte, så jag drog täcket över huvudet. sen blev det för varmt, så då tänkte jag att myggan hade farit iväg. drog bort täcket, och lade mig på sidan. då lyckades jag somna, tror jag. då kommer det in ännu mer mygg, så då blev jag förbannad och gick och smällde igen fönsterhelvetet, och la mig i sängen. då kom det en till mgga och surrade mig i örat. gjorde samma sak som förut. sen tror jag att jag somnade ca 02.30. faaaaaaaaaaaaaaaantastiskt! sen väckte min uuuuuunderbara mamma mig ca kl 09.30. räkna själv! sju jävla timmar, för att sen färdas i bil, tillsammans med min kääääre bror, och Josefin, som alltid är på bra humör på morgonen.nu ska vi köra genom Korpilombolo, en sorts stad, för att slippa vägarbetet. huja! det är synd om mig! nu tänker jag försöka att vara på bra humör HELA bilresan! vi ses när jag kommer hem!
//Elin

theres evil out there, and im gonna kick its ass

jag vet att jag inte skrivit så mycket, men en kväll åskade det och jag mådde inte så bra, så då gjorde jag inget. idag har jag vart med Jossan. vi kom på iden att vi skulle packa i samma väska, men vi ha inte plats för så mycket mer. har packat ner alla nödvändigheter, och lite till. vi åker alltså till Jänkas imorrn, och då ska vi tälta på Kosiniemi. det är ganska myggigt, eftersom ingen har röjt där på åratal. det finns en nybyggd bastu där, men vi har aldrig sett människor där. nu sitter jag och tittar på D.E.B.S. har redan sett den, men annars skulle jag titta på a cinderella story. jag kommer då inte att skriva, det finns inget internet i urskogen. idag har vi vart på Dollarstore och Coop, där vi blev inparkerade av några idiotiska norrmän. de hade släp och fyrhjuling. har dessutom haft ett nervöst sammanbrott, eftersom jag vart ensam med pappa och Isak i 3 dar. till följd av det nervösa sammanbrottet, har jag börjat bita på naglarna! det är hemskt! ska be mamma köpa sånt där anti-bit nagellack på apoteket. jaja, nu ska jag kolla om jag glömt nåt i packningen och sen ska jag ta en tidig kväll. min uuuunderbara pappa har kommit på att kl 23 ska alla elektroniska apparater vara avstängda. men, vad min käre uuunderbara pappa inte vet, är att han snarkar och sover som en stock. det är ganska enkelt att bara smyga och stänga dörren, och sen slå på datan. jaja, nog med nyheter, nu ska jag kolla klart filmen, och sen ska jag borsta tänderna och håret. vi ses!
//Elin

att försöka är första steget mot misslyckande

idag har jag vart med Josse, och vi har drivit runt lite på stan. vi träffade smurtskaft 1 och smurtskaft 2 (Nemo och Robin) runtirrandes med en eu-moppe. de är fullkomligt livsfarliga. sen gick jag och Josse mot Svanparken och tittade på alla gulliga djur. de där fåglarna jag skrev om för ett tag sen, de heter tydligen kinesiska silkeshöns. när vi stod där, fullkomligt lugnt och fredligt, kommer ett fyllo fram till oss och säger "hej, damer" jag ignorerade honom, sen flyttade han närmare och då kunde Josefin inte hålla sig längre. hon sprang fram och tillbaka som en galning! skojade bara, men det hade vart kul om hon hade gjort det. hon tog upp telefonen och sa "åh, det är pappa." helt stressat. då började vi gå mot park kiosken och Josefin fortsatte att prata med sin "pappa". sen stoppade hon ner telefonen i fickan igen. jag avskyr när fyllosar gör sådär. usch! vi ses!
//Elin

my soul is an island and my car is a ford

idag har jag städat mitt rum och vart med Jossan. nu sitter jag och tittar på Psych. har dammtorkat, dammsugit och vädrat. hjälper väl ändå inte, har man två hundar, så kan man inte hålla kliniskt rent. har gjort mitt bästa, och jag måste säga, det är jäkligt skönt att inte behöva sova i ett skitigt helvete. det har aldrig varit riktigt rent här den jag flyttade in. har fortfarande inte möblerat om, men min uuunderbara mamma är på nån yoga-grej med moster. hon kommer hem imorgon därvid 21. behöver hennes hjälp med att flytta garderoben, pappa får fortfarande inte överanstränga sig. han ska på en ny ct-skalle, en sorts röntgen av skallen på onsdag morgon. sen ska vi åka till Jänkas! nä, nu har Psych slutat, så jag ska gå och göra mig en macka. vi ses!
//Elin

snålvatten och jäkelskap

idag har jag varit med Josefin och sett lite bilder på valpen! han är den gulligaste lilla saken jag nånsin sett! på onsdag (tror jag) att vi ska åka till Jänkas. då tänkte vi tälta på Kosiniemi, Granudden. en liten udde som ligger en bit ut i sjön. det finns en bastu, en lada och ett utedass där, men inte ens pappa vet vem som byggt ny bastu där. har aldrig sett några människor där, så jag gissar att de inte är där så ofta. nu sitter jag och tittar på snålvatten och jäkelskap. jag hhar nyss tittat på Simpsons. hade redan sett avsnittet, men det finns inget bra på tv nuförtiden. nänä, nu ska jag chilla lite och måla naglarna! vi ses!
//Elin

att vara eller att inte vara trött, det är frågan...

är jätte uttråkad, eftersom jag inte är trött! borde förmodligen sova snart, har inte sovit så ordentligt på sistone. lagt mig sent, klivit upp efter ca 8 timmar. behöver minst 10 timmar, annars är jag trött och grinig hela dan, utom om jag och nån kompis åker och shoppar eller jag får smaka nån av de underbara havre & himmelrike kakorna. de är fullkomligt gudomliga! nu sitter jag och smsar med Josse, vars mamma blev magsjuk, så de ställde in Rom resan. gud vad tråkigt! stackare, de som sett fram emot de i flera veckor. (jag med, eftersom då skulle jag få ett eller 2 vykort, och jag får aldrig post annars) de ska iallafall skaffa hund, och senare idag (det känns konstigt att säga imorrn, eftersom klockan är över 12) ska hon visa mig några bilder på gullisen! kan ni komma på några bra hundnamn och skicka dem till mig? brukar vara kreativ när det gäller såna saker, men nu kommer jag inte på nåt! vi ses!
//Elin

if you were a melody...

nu har jag lugnat ner mig en aning och pratar med Em. sitter och halvkollar på Design:Simon & Thomas. har bakat cupcakes med mandel och russin. de blev jättegoda! blev ingen frosting, tyvärr. var för lat för att cykla till ok, och det är faktiskt inte mitt fel. har vart trött hela dan, för att mamma drog med mig på stan på morgonen. det skrev jag i förra inlägget, eller hur? ajdå, är nog senil. har blivit, på ett mirakulöst sätt, hungrig! nu ska jag gå och ta en cupcake! vi ses!
//Elin

satans jävla lilla skitunge!

ibland undrar jag vad jag gjort för fel för att få en liten skitunge till lillebror! den där satans saken har börjat bygga i min trädkoja! det kan låta lite konstigt, men den kojan betyder jättemycket för mig! jag och min kusin byggde den när vi var mindre och det tog ett par år, men den blev klar och den är lite skitig, men den betyder, som sagt mycket för mig. har förresten en liktorn på tån som gör ont som fan, men dit har jag stoppat ett sorts plåster, och den lossnade, så då tröck jag den i ansiktet på honom och sa "titta, nu kommer det växa bölder i din näsa och de kommer att börja vara, och de kommer att sprida sig ner till munnen!" han sprang in på sitt rum och började skrika. jag fick min hämnd till sist! vi ses!
//Elin

solen skiner i tornedalen...

idag har jag inte gjort så mycket, utom att vara på stan med mamma och suttit vid datan. glömde skriva vad det var för väder i Jänkas förut. ni kanske inte tycker att det är så viktigt, men jag är dödligt uttråkad och måste ha nåt att göra. vi hade mulet med lite sol, men absolut inget regn. när vi åkte till Haparanda så blåste det jättekallt och jag höll på att frysa ihjäl! hörde nyss att pappa tog den sista kladdkakan, så nu ska jag gå och baka nåt roligt. muffins kanske? med sån där god glasyr. eller en kladdkaka med god glasyr! eller 5 minuters kola! nu fick jag många idéer, så jag ska gå till skafferiet och kika vad vi har. har vi inte så att vi kan göra glasyr, så får mina faaantastiska föräldrar skjutsa mig till konsum så att jag kan handla det jag behöver med deras pengar! vi ses!
//Elin

Harry Potter and the half-blood prince

nu har jag kommit hem från senaste Harry Potter filmen! den var jättebra, och det kommer förmodligen bli en till. de kan inte bara låta saker hänga i luften sådär. gick med mamma, skulle annars ha gått med Em, men vi var inte säkra när vi skulle komma hem, så det blev inte. hade gärna gått med dig Em, om inte tiderna blivit så konstiga. vi har alltså vart i Jänkisjärvi i 3 dagar och jag har fått myggbett, sen vi var ute och fiskade. jag fick en abborre och mamma fick en gädda. vi slängde i båda. min abborre kan inte ha vart längre än 5 cm, och vad skulle vi ha gjort med gäddan egentligen? har inte gjort så mycket där, men vi var till Haparanda och gick på IKEA. hittade en laptop kudde och en väska, men den var lite för liten. nu ska mamma kolla om den går med hennes dator istället. fick en korg att flytta över lite av mina grejer till. det är mammas stora passion att köpa lådor åt mig, som jag sen inte använder. nu, tro det eller ej, så är jag hungrig! ska nog gå och ta en macka med, jag vet inte, kanske ost och lite skinka? hungrig är jag iallafal, så nu ska jag gå och göra mig den där himla mackan. kanske lite jordgubbsfil till? det får kylskåpet bestämma! vi ses!
//Elin

trött...

nu har jag hunnit baka en kladdkaka, åka runt på varenda kvällsöppen affär i hela Gällivare och kollat på tv. det var bara en affär som var öppen, men det var irriterande ändå. vi ska till fasters stuga och hämta nyckeln till Jänkas, sen ska i åka dit. har kanske redan skrivit det, men sak samma. hursomhelst, min kusin Henrik är där, med sina barn och hans tjej, Albin, Olivia och Maria. de ville ha nån sorts välling, också ringer de typ halv nio på kvällen och undrar om vi kan ta med oss det! konstigare människor får man leta efter! vi har det väl bra i Jänkas. åker hem på onsdag för att se senaste Harry Potter filmen. det blir jättekul! vem mer ska gå på den? förutom Mattias, då. nu sitter jag och tittar på 101 dalmantiner. gillar inte den filmen men det finns inget annat att se på. förresten, kolla på www.foki.blogg.se och klicka er in på Fokis nails. den tjejen gör så himla coola naglar! varför är det så många tjejer som bloggar och nästan inga killar? de killar jag känner bloggar då inte. funderar på att möblera om i mitt rum. det är inte så stort, men man kan flytta några av de sakerna som står härinne. inte garderoben, den är stor (men inte så stor som jag ville ha den) och gjord av solitt trä. måste flytta lite grejer, har så lite plats! jaja, vi ses!
//Elin


oj...

nu kom jag på att Cissi fyller 13! grattis grattis grattis till en världsbra kompis! nu är jag fortfarande uttråkad och har kollat runt på några bloggar. www.foki.blogg.se tror man ska vara en till fjortis som bara sitter framför datan och är trög, men det är hon inte. bloggen är jättebra och headern är skitsnygg! nu ska jag gå och göra nåt roligare än att bara sitta vid datan! vi ses!
//Elin

welcome to hell

nu är jag så uttråkad så att jag nästan spricker! imorrn ska vi åka till fasters stuga och hämta nycklarna till Jänkisjärvi, sen ska vi fortsätta till Jänkas. kan ju ha med mig datan men mitt ute i obygden finns det ju inget internet! pappas kusin kanske har. jag ska egentligen städa, men det är ju inte ett dugg roligt, så jag sitter här istället framför tvn och tittar Robin Hood. uuuunderbart! vaknade ca 11, klev upp ca 11.30, åt frukost och kollade tv. nu är Josse på väg till Umeå. kommer att ha såå tråkigt! smsade med Anton för ett tag sen. den lycklige lille jäkeln fick bada! saknar allihop. nu ska jag gå och hjälpa mamma med disken! vi ses!
//Elin

jaha...

idag har jag varit med Josefin (ovanligt!) och den lyckliga lilla jäkeln börjar åka ner mot STHLM imorrn! har lånat ett gäng filmer av henne, så får jag inte så tråkigt. idag vaknade jag ca kvart över 10-halv 11, klev upp, åt frukost ensam (som vanligt) klädde mig och fixade mig. sen, därvid 12-13 tiden kom Josse och då gjorde vi inte så mycket, jag plattade håret och sen kom vi på att vi skulle baka muffins! det blev chokladmuffins med vaniljkrämsfyllning. vaniljkrämen skulle man göra själv, och gissa vem som blev tvungen att göra den? plockade fram en bunke, blandade i ingredienserna och upptäckte att man skulle koka den! så då hällde jag över allt i en kastrull och kokade det. sen skulle man skölja kastrullen och röra om samtidigt! så då vickade jag på bunken lite och så kom det jättemycket vatten i krämen! smart, verkligen smart! fick hälla ut vattnet, eftersom den var mer flytande är krämen, och stoppa kastrullen på plattan igen. men goda blev de iallafall! sen gick Josse hem och vi satte oss och åt. sen ringde jag henne och gick dit, med muffinsarna och lite fiskmat, som hon hade glömt hos oss. vi hade vart på dollarstore, så då glömde hon den hos oss. sen kollade vi en snabbis på repmånad, och efter det gick vi till Malin och Viktor. Viktor är den sötaste lille killen som finns! vi lekte lite med honom och sen gick vi hem. då gick vi genom Svanparken och tittade på de gulliga kaninerna. hade gärna velat ha en sån, men med Tessan i huset skulle det ha blivit ett jäkla liv. jaja, nu ska jag titta på Shrek den tredje och dricka en kopp Indian Chai. vi ses!
//Elin

For some, love is simply lost...

nu sitter jag och tittar på The Holiday och har kommit hem från Josse. vi hade filmkväll och såg första sagan om ringen och en bit av repmånad. de har bestämt sig för att börja åka mot sthlm på lördag istället. tillbaks till dagordningen: klev upp ca halv 11 och åt frukost i all min ensamhet... mamma, pappa och Isak åkte till soptippen. så går det när man är morgontrött. åt, diskade(!!!), duschade, klädde mig och blåste håret. sen kom Josefin. vi satt vid datan och senare följde vi med mamma till dollarstore och coop. sen åkte vi hem igen och åt. sen kom mamma på att vi skulle följa med henne till expert. hon tittade på en fotoskrivare, som tyvärr var 200 spänn billigare på nätet. då skjutsade mamma mig och Josse hem till henne. sen, efter filmen, kom pappa och tessan och hämtade mig. nä, nu ska jag titta klart The Holiday och sen kanske det blir Design:Simon och Thomas på www.tv3.se jag gillar faktiskt inredning! förresten, vet nån vart vi ska vara på uppropet på tallbacka? jaja, vi ses!
//Elin

hej...(igen!)

Igår sov Josse över här och vi somnade ca 02.30 och vaknade ca 10.30. vaknade kl 5 av att det var så varmt, men det brydde jag mig inte om så jag somnade igen. nu sitter jag och tittar på Simpsons. har redan sett det här avsnittet, men det är faktiskt bra. igår kollade vi Titanic och spelade monopol. Jossan vann(som vanligt!). på morgonen tvättade vi cyklarna, och sen gick vi till Svanparken. Josses mamma ringde lite före och frågade om vi ville gå och fika med henne, Malin och Viktor. men sen började det regna och Viktor skulle äta och sova lite, så det blev bara jag, Jossan och Annika. men det gjorde inget. jag började blöda på 2 av mina tår för att en nagel skavde på dem. faaaantastiskt! jag och mamma åkte till coop lite senare och sen spelade jag lite tvspel. medans jag spelade, gjorde mamma en sorts tårta som var jättegod! nu har jag lyckats bli hungrig, så jag ska gå och se om det finns nåt gott i köket! vi ses!
//Elin


gonatt!

idag har jag och allihop, inklusive Josse, vart på stan och kollat på museet. sen åt vi mjukglass, och for hem. tog en vanilj med noisette och tuttifrutti strössel. underbart! sen åkte vi hem och jag, josse och anton spelade crocket. anton vann. som vanligt. efter crocketen åt vi kotletter med majs, paprika och grillad LÖK(!!!). allt var jättegott, men jag smakade inte löken. nu tittar jag på mitt super ex. den är ganska bra, men det finns bättre. imorrn ska josse sova här. och imorrn åker de! det är inte ett dugg skoj. kommer att sakna alla. tänk, vi börjar snart skolan! den 24 augusti smäller det. då ska vi träffa den där Ann-Sofi och hitta våra klassrum. hemskt! nån får guida mig där, har ingen aning om vars allt ligger. nä, nu ska jag ta och sova lite! vi ses!
//Elin

Gomorron...(igen)

nu sitter jag i min säng och väntar på att frukosten ska bli klar. är jättehungrig och om jag hade fått välja hade jag ätit stekt ägg med ketchup. det är faktiskt jättegott! vi hade det bra i Bönträsk och jag hade tänkt köra moppe där, men då startade inte fanskapet! först sparkade jag igång den, då funkade den. sen, när jag skulle växla, så stannar den! uuunderbart! såna saker ska bara funka! vi åt god mat och jag upptäckte att rådjurs sadel är jättegott. det smakar som hamburger kött. idag är Stigtomtarna i Aitik, så efter frukosten tror jag att jag ska klä mig och ringa Josefin. Emma är på väg till STHLM och skickade ett sms 05.31. tack för den! ojdå, hon har tydligen ringt för inte så länge sen! ska ringa upp henne och fråga hur hon kunde skicka ett jävla sms 05.31! vi ses!
//Elin

Gomorron!

igår var vi upp till toppstugan och vinden blåste som om den fick betalt! svinkallt, men inga mygg. idag ska vi åka till Bönträsk och sova där ett par dar. jag skrev nog nåt om det i förra inlägget. jaja, nu är jag ensam hemma och alla är ute och gör nåt. mamma och Camilla är på stan och köper nåt åt Anna. pappa, Mikael, Anton och Isak har åkt på en tur runt Malmberget. ides inte följa med nån av dem. har inte varit ensam sen skolan slutade. vi ska tydligen åka där vid 14-15 och äta lunch före det. nu kollar jag på Disney Channel (ja, jag är uttråkad!) nån sorts Kalle Anka-serie. nä, nu ska jag blippa runt och se om det finns nåt annat att kolla på. om inte så läser jag Änglar & demoner av Dan Brown. ska nån gå på senaste Harry Potter filmen? förutom Mattias. vi ses!
//Elin

hej

idag har jag och resten av familjen varit på stan och shoppat. "glömde" tyvärr plånboken hemma, så det blev ingen shopping. sen åkte vi och fikade på hembygdsområdet. det var meningen att vi skulle fika på vetehatten, men de har tydligen sommarstängt. sen tittade vi runt lite och Camilla tog några foton. sen åkte vi runt i malmberget och sånt. vi for till gruvmuseet och kollade på ett bildspel och gick ner genom den där porten brevid museet. där var det nollgradigt och is. vilken trevlig semester de får, kollar på stenar och vistas i gamla isiga gruvhål. så nu har vi åkt hem och snart ska mamma börja med maten. vi åker förresten till Bönträsk imorrn så då kommer jag inte hinna blogga. det finns inget internet där. dit kommer jag, mamma, pappa, Isak, Camilla, Anton, moster, Anders, Anna(som fyllde 21 den 7), Josefin, mommo och moffa. alla ska sova över där så det blir ju proppfullt. har inte ens räknat hundarna ännu. Tessan, Fanny, Zorro, Ville och Sacko. uuunderbart. senare idag ska vi till toppstugan, som har öppet från 21-01. det blir mygg och kallt. huja! nu ska jag läsa lite Shakespear (nej, jag kommer inte direkt från 1700-talet) och vänta på att maten ska bli färdig!
//Elin

Stigtomtarna!

idag har Stigtomtarna kommit! alla är jätte trevliga, men Anton är lite sjuk. dan började med att jag väcktes av mamma kl. 08.20. faaantastiskt! jag som somnade ungefär där vid 2. sen klädde jag på mig och städade ihop lite i mitt rum. sen ringer mamma, som berättar att tåget är försenat till 9.05. uuuuuunderbart. först väcker människan mig okristligt tidigt, sen blir det där jävla tåget försenat! Anton hjälpte faktiskt mig med datan när det inte gick att ansluta till internet. det var bara att starta om. jag är nog ganska oteknisk. idag har vi varit till Algot och fikat. vi skulle egentligen åka till Toppstugan, men Anton är som sagt sjuk. jaja, nu ska jag kolla Miss Marple! vi ses!
//Elin

btw

Visste ni att Ann-Sofi Falldahl har en Facebook? visste ni också att hon till och med varit hem till min mamma när hon pluggade samhälls? hon är tydligen några år äldre än mamma (41) och hon har en facebook! nu är jag förvånad. hon bor på torget vid Gunilla! är fortfarande chockad!

hej.

idag har jag inte gjort så mycket, men har iallafall bakat en jättegod kladdkaka, omorganiserat min garderob(Borde förmodligen rensa också men det tar ju sån tid), diskat hundskålarna och städat mitt rum. det ser fortfarande ut som ett bombnedslag. jag borde nog rensa bland mina böcker, vissa av de är mammas ; ). borde ta bort lite tidningar, har nog fortfarande kvar Bamse sen jag var liten. ojdå. det har regnat och vart förjäkligt väder idag också missade jag Privileged. jaja, nu måste jag ta en liten bit kladdkaka och sätta mig ner i tvrummet och kolla om det finns nåt bra på tv. kanske lite mjölk till kladdkakan? vi ses!
//Elin 

oj...

nu vet jag att jag inte hunnit skriva på 6 dagar, men det är faktiskt inte mitt fel. varje kväll, hela veckan, har jag och Josse varit till Noulajärvi och fiskat. ingen större lycka, men vi fick små aborrar som vi slängde i igen. idag har jag träffat världens sötaste italienare! han har ljust hår, blå ögon och är 3 år! han heter Viktor och är Josefins kusins son. de bor i Italien, men nu är de här. nu är det bara 5 dagar kvar tills Stigtomtarna kommer. de är mammas kusin, Camilla, hennes man, Mikael och deras son, Anton. Anton är lika gammal som mig, men jag har inte träffat honom sen jag var ca 5-6 år. min lillebror var iallafall inte född då. dessutom ska vi åka till Stockholm! vet inte riktigt när, men nån gång i slutet av juli. idag har jag sovit hos josse och vi har kollat på Addams Family Values. den filmen kan man se hur många gånger som helst! sen skulle vi kolla dum och ännu dummare, men då somnade jag. förresten, är det bara jag som fått ett papper om skolstarten? det står vem som ska vara vår mentor och vilka det blir i klassen. vet nån vem Ann-Sofie Falldahl är egentligen? har ni sett att Hamide ska gå med oss? borde hon inte börja i internationella klassen på sjöparken istället? jaja, svara gärna på dessa frågor, vi ses!
//Elin♥

RSS 2.0