en vecka sen

idag är det en vecka sen skolan började. hemskt. idag har jag haft matte, engelska, svenska, livsviktigt och no. nu sitter jag i mitt rum och kollar lite gamla bilder på Olympus Master. som när vi vann Vi i Femman. bussresan var bäst, även om det var roligt att vinna. idag var jag, mamma och Josefin på bibblo. lånade några böcker, fick några reseverade böcker, och lånade en ljudbok. sen for vi till Jossan och fikade/pratade. Josefin stod för pratandet, jag fikade. snart ska jag krypa ner i min säng och ladda upp för idrottslektionen imorrn. först har vi matte, sen gympa. efter det blir det lunch. sen vet jag inget mer, förutom att jag slutar 14.45, medans Jossan får sluta 12.30, för att hennes lärare ska på nån föreläsning/konferans. nu har min fot domnat, och det gör jävligt ont. ska hoppa omkring lite för att få det att sluta. vi ses!
//Elin

imorgon

nu har jag vart och duschat, bastat och gjort hårinpackning. ätit en scone, kollat Privileged. är ganska trött, så det här blir bara ett kort inlägg. har nyss kollat runt på lite bloggar, tyvärr inte hittat nån jag vill följa, kollar bara Ems, Sannas, Stinas, Josefins, Perez Hilton, Foki och Egoinas. nu har jag kommit underfund med (se där CH, använder ditt favorit ord) att det var inte så "bara". de där bloggarna är min dagliga rutin. sen blir det väl att kolla runt på några andra. jaja, nu ska jag slå på The Mentalist. vi ses!
//Elin

bakat

idag har jag bakat scones och blåbärsmuffins. båda blev ganska goda. sen har jag mest kollat tv och suttit vid datorn. nu mår jag ganska bra, men är fortfarande täppt i näsan. hittade nässpray igår, i medicinskåpet. nu kollar jag på The Starter Wife med Debra Messing. en jättebra serie, och Debra Messing är nästan alltid kul. är väldigt trött nu. mamma står och lagar mat, men ingen är hungrig efter de där sconesen. man äter bara en liten bit, sen är man mätt i flera timmar. jaja, nu ska jag vila ett tag, har lite ont i halsen. vi ses!
//Elin

hejhej

nu har jag vart med min underbara kusin Josefine. de bor i Luleå annars, men nu har de vart på begravning. med "de" menar jag min kusin, moster och hennes man. min mosters man är något inom LKAB, så de har varit på Ola Jonssons begravning. han var vd för LKAB. iallafall så var den i Kiruna, så då bestämde de sig för att stanna här en natt. de har en stuga uppe på Dundret, ett litet "berg" som är till för fritidsaktiviteter på vintern. men nu är de iallafall på väg hem, så det blev ett kort möte. min kusin Josefine är 4 år äldre än mig, alltså är hon 17, jättesnäll med ett (ibland) hemskt humör. vi fikade lite blåbärskaka och mamma och moster diskuterade bröllopsplanerna. de har förresten bestämt ett nytt datum. den 19 september i Allhelgona kyrkan klockan 14. sen ska vi väl till Förmansklubben och fika och sånt. mamma här bett mig att sätta ihop en spellista för "festen". bara lugna ballader och sånt. det är redan fixat, men nu ska jag skriva upp spellistan och skicka den till Kussefin, som hade några förslag. idag har vi varit till mosters stuga på Dundret och gått med deras hundar, Ville och Zorro. båda är jättegulliga, men vi fick leta en evighet efter koppel till de. de var i en pall i hallen, istället för i hallgarderoben, där vanliga människor brukar ha sina koppel. jaja, nu ska jag läsa Dan Browns Änglar och Demoner. ville så gärna se den på bio, men den var ju från 15. vi ses!
//Elin

godmorgon, godmorgon!

idag har jag vaknat ca halv 9, känner mig sjuk och eländig. inte ett dugg kul. nu kollar jag på Projekt Prinsessa. tidigare kollade jag på Hälsoresan. vi åt frukost klockan halv 10, mackor och te. är fruktänsvärt uttråkad och täppt i näsan, och vi har ingen nässpray hemma. ska kolla igenom hela medicinskåpet igen. det är nog bäst att jag gör det nu, annars finns risken att jag dör av syrebrist. vi ses!
//Elin

godnatt...

nu har ni väl tröttnat på alla mina irriterande rubriker, det skulle jag göra om jag läste en blogg som bara hade tex trött, sover och såna rubriker. men jag känner mig som om nån hare tryckt ner en slang i halsen på mig, skrubbat rent hela insidan och sedan polerat den. helt tom. borta. finns inte. ja, idag har jag ialla fall varit i skolan, haft spanska med Josephina, som är italienska, ursäkta för mitt lilla fel i ett tidigare inlägg, tog för givet att hon kom från Spanien. hon är en av de roligaste lärarna på skolan. det var verkligen en humoristisk lektion, dessutom fick vi godis. före det hade vi kemi. inte så roligt, blanda lösningar eller vad det nu var. vi har haft Ann-Sofi före lunch, och det kändes som om hon babblade oavbrutet i en timme. jag vet att hon inte gjorde det, men hon bara pratar och pratar. sen skickar hon med massor med papper hem, som sedan ska tillbaks. huja. imorse skulle vi ha planering med vår gympa-lärare, den hemska häxan. ursäkta ordvalet, men hon är verkligen jobbig. och uråldrig. till och med min mamma hade henne. så, vi gick till gympan, för att upptäcka att en lapp på dörren, där det stod "7b. planeringen flyttad till Anna B:s klassrum." så då fick vi gå tillbaks till skolan igen och hitta Annas klassrum. det var inte roligt alls. nästa vecka ska vi iallafall ha fotboll. inte roligt, men inte heller dödstråkigt. nu känns det som om ögonen ska klappa igen, ska försöka hålla mig vaken. vi ses!
//Elin

trött bild


helsover

idag har jag vart i skolan, haft hål en timme, ont i huvudet och skrivit om mig själv. vi hade musik första timmen, och musikläraren babblade nåt om betygskriterier. vi går i sjuan, för guds skull! nu är jag jättetrött, måste verkligen få sova. ska ta bort sminket, borsta tänderna och håret. jag har nyss varit hos Josse och kollat lite film. nu håller datorbatteriet på att ta slut, och jag orkar inte hämta strömsladden. jaja, vi ses!
//Elin

miss marple

nu sitter jag i mitt rum och kollar på Miss Marple, dödande seans. har redan läst boken, så jag vet vem som är mördaren. jag har vart med Josefin ett tag, tagit en alvedon, suttit vid datorn, och försökt fota Josse, men det blev en oseriös bild. jag siktar kanske på att bli fotograf, eller författare, kanske inredare. jag har, som ni kan förstå, inte bestämt mig än. förresten, har jag berättat att pappa och Isak har hämtat farfars gamla folka från garaget på Kilen? förmodligen inte. men nu är den här, och den är riktigt snygg. en sån bil vill jag ha när jag får körkort. kanske en uppfräschad, inte som den här, den ser ut som om nån har dött i den. men Saaben kanske är ett bättre val, den är lite nyare. jag menar verkligen lite. jaja, nu ska jag gå och ta en kopp te. vi ses!
//Elin

skolan

idag har vi vart i skolan och inte gjort nånting. vi kanske hade några aktiviteter med 7a, men det var inte så mycket. Josefin ringde och väckte mig 07.42 imorse, när jag egentligen skulle vaknat klockan 7. hm, vet inte om klockan ringde eller inte. nu kollar jag på Disney Channel, men jag når inte fjärren, om jag gjorde det skulle jag kollat The Tyra Bansk Show. jag har varit jättetröttm hela dan. jag vet! jag skyller allt på Josse! finfint. vi har dessutom träffat våran nya spanska lärare, en spanjorska som heter Josephine, och knappt pratar nån svenska alls. Martin ska tydligen till Afrika. Josephine pratar jättefort, men när hon säger nåt om "Martin" och "Afrika" så antar jag att det är dit han ska. träffade min gulliga illebror idag på lunchen. nej nu har de kommit hem. vi ses!
//Elin

va?

nu är jag så trött att jag kan svimma! jag och Josefin har varit på badet, och nu har jag ont i ögonen. jag tittar alltid under vattnet, annars börjar jag tänka på mördare okänd. har dessutom haft ett videosamtal med Em, pratade om allt möjligt. nyss kollade jag på Ghost Whisperer, och den var ganska läskig. jag vet, jäg är ganska lättskrämd. oj, nu sparkade Isak i väggen. våra rum ligger vägg i vägg, så om Isak skriker eller nåt, hör jag det ganska bra. men inte på nätterna, för då sover jag. det sitter nog i sen jag var liten, då kunde mamma dammsuga i mitt rum, men jag sov vidare som om inget hänt. nu vet ni det om ni ska försöka väcka mig nån gång, och jag har dessutom ett ganska explosivt morgonhumör. men det hade jag inte imorse, jag bara flög upp ur sängen när klockan ringde. vet ni vad? på morgonen, när jag gör frukost, fixar mig eller kollar tv, så pratar jag för mig själv! istället för att tänka det, säger jag det. så var det inte när jag gjorde frukost ensam på lovet, då gick jag omkring helt tyst. nu är jag öckså ensam, och tur är väl det. annars skulle väl de fråga vem eller vad jag pratar med. nåja, nu ska jag gå och försöka läsa lite, men mina ögon kommer nog att falla ihop ganska snart. förresten, så börjar jag 10 imorrn, när börjar ni? vi ses!
//Elin

halvsover...

nu sitter jag i tv-rummet och kollar på h20. är jättetrött och orkar inte sträcka mig efter fjärrkontrollen. idag har jag varit i skolan, hemskt. Ann-Sofi bara pratade och pratade. regler, regler och ännu mer regler. man får tydligen bara 3 pennor och 2 sudd per termin. knäppt. resten får man tydligen ta med själv. sen fick vi en guidad rundtur av lärarn. inte ett dugg roligt. vet ni när killarna börjar på torsdag? jo, klockan 11! men vet ni när vi börjar då? jo, klockan 08.55 för att vi har syslöjd! faantastiskt! men på måndagar, så har killarna träslöjd före lunch, men vad ska vi göra då? vi har då inget att göra i ca 3 timmar. tror jag, vet inte om vi hade nåt att göra då, lyssnade inte riktigt när hon malde på om regler. nu ska jag vila, vi ses!
//Elin

Godmorgon!

nu är jag vaken och jättetrött. klev upp ca 07.00 och åt frukost. igår kollade jag Bandidas, men det har jag redan sagt, jag vet, jag är lite senil. halv 9 ska jag gå till Cissi. huja, vilket år vi kommer att få. nu kollar jag på Top Model. förresten, är det bara jag som tycker att Apoliva reklamen är läskig? tjejen där ser ut som om hon kommer direkt från en skräckfilm, men det kanske bara är jag... nej, nu ska jag kolla mina favoritbloggar, sen blir det att kolla tv tills jag går till Cissi. vi ses!
//Elin

NEEJ!

nu har jag vart på uppropet, hos Em och i duschen. dessutom har jag gjort en upptäckt. på 2 månader, har Cissi växt om mig. hon är nu ca 2 cm längre, och det syns! 2 korta månader! det gick bra på uppropet, alla var där, vårt klassrum kallas 
X-et, Ann-Sofi är kort, blond och ganska trevlig, gissar jag. jag och mamma mötte henne i klassrummet, och de pratade lite. sen gick vi till klassrummet och när hon ropade upp mitt namn, sa hon "jaha, du är hennes dotter" och pekade på min mamma. tack så mycket Ann-Sofi, tack. var du tvungen att peka ut min mamma? nu kollar jag på Bandidas med Penelope Cruz och Salma Hayek. har redan sett den, men den är verkligen sevärd. imorrn börjar vi klockan 9 och slutar därvid 12. sen, på onsdag, ska vi träffas klockan 10 i klassrummet, med en annan lärare, Roland. Petras faaavorit. han var hennes mentor innan hon började på våran skola. han skyllde allt på henne, oavsett vad det var. nej, nu ska jag göra mig klar för att sova, är jättetrött. vi ses!
//Elin

snart spyr jag...

snart har vi upprop, så det hät blir bara ett litet inlägg. jag är väldigt nervös just nu, och det känns som om jag ska spy. eller så har spykänslan att göra med att jag åt lunch (grillmat) kl 14, och nu har jag ätit kotlett. det blev lite mycket. nu kollar jag på Top Model 3 och väntar på att mamma ska säga de berömda orden "kom nu, annars kommer vi försent!". HJÄLP! kom precis på att jag måste fixa mig! vi ses!
//Elin

Buenas Tardes!

godmorgon, goddag och allt sånt. nu lyssnar jag på Ego med Beyonce. väcktes ca halv 9 av  Josefin, som varit uppe sen 7(!). nu är hon på upprop. själv har man ju det klockan 5. vet absolut inte var jag ska vara. men mamma vill ju följa med så... jag är ju inte ensam iallafall. hon vill ju dessutom träffa min nya lärare, de känner ju varann. nu kommer jag inte´på nåt mer, tyvärr. vet inte varför, men jag känner mig lite varm och luddig i huvudet. nej, jag har inte rökt på, sniffat eller druckit. jag bara är sån. nej, nu ska jag ta och lägga mig ett tag. vi ses!
//Elin

Buenas Noches!

nu sover Josefin här, och jag har precis fixat mina naglar. Jossans också, men sak samma. ni får bilderna imorrn. om de inte pajat, såklart. då gör jag nya. idag har det regnat och regnat. medans det var uppehåll gick jag och Josefin ut och fotade. jag fotade och Jossan poserade. det är roligare att stå bakom kameran än framför den. sen gick vi in och kollade lite tv. lite senare gick vi ut med hundarna. det var ganska skönt, faktiskt. jag som avskyr att röra mig på alla sätt och vis. förutom simning då. när vi kom hem satt jag mig och började på Josses naglar. det tog drygt en timme med ena handen. sen gjorde vi lite fika, mackor med Kalles prickiga (min nya favorit!), Ballerina med lakrits och lite apelsinjuice. vi satte oss i mitt rum och kollade på Beauty Shop med Queen Latifah. jättebra film. nu ska vi släcka, och sova lite innan The Big Day. när skolan börjar. hemskt! får rysningar bara jag tänker på det. vi ses!
//Elin

Buenos Dias!

idag när jag vaknade, var det som i en dröm. det var fullkomligt tyst i huset. jag trodde att jag var ensam hemma, men nej, såklart inte. mamma satt i tv-rummet och spelade mahjong på datorn. hm! nu sitter jag och kollar på Hannah Montana. det finns tyvärr inget annat att se på. nu har Josefin kommit. skriver mera sen. vi ses!
//Elin

Naglarna


naglarna. det syns inte att jag kladdat med lim överallt. vi ses!
//Elin

dags igen...

jaha, så nu börjar väl skolan snart. vad jobbigt! ska börja på en ny skola, men i samma klass. inget kommer att bli likadant igen. Gunillaskolan är mycket bättre än Tallbacka. jaja, fixade iallafall naglarna, vita och blåa med gula pärlor i mitten. nagellimmet var snabbtorkande, väldigt snabbtorkande. har nu fläckar på fingertopparna som inte går bort. de skavs väl bort efter ett tag. nästa gång blir det klistermärken för 56.90 på coop. när jag tröttnar på pärlorna drar jag väl bort dem. har lim under naglarna också. det lär bli ett helvete att få bort det. vilken färg passar till gult, vitt och blått? ingen aning. hoppas att de lossnar när jag duschar på måndag. imorrn tänkte jag och Josefin fota lite till. jaja, nu ska jag ta nåt att dricka och plocka ihop nagelgrejorna. vi ses!
//Elin

mat!

nu har jag och Josefin varit ute och fotat. tyvärr hade hennes kamera slut på batteri, så jag fotade henne istället. visst ja, nu ska ni få mina snygga naglar!
paljetterna lossnade tyvärr, men nu har vi köpt riktigt nagellim. Josefin har också lovat mig att jag ska få testa på henne. hoppas limmet löses upp med aceton, annars blir det synd om henne. har också småpärlor som man kan använda. nu är jag hungrig och behöver mat! det blir tydligen nåt vegetariskt. men de andra ska äta kyckling till. jaja, nu hjälper jag till med maten så att man inte måste svälta ihjäl här! vi ses!
//Elin 

Godmorgon!

idag är jag på strålande humör! vet inte riktigt varför, har sovit, ätit och druckit för lite. det kanske gör en glad? förmodligen inte. senare tänkte jag och Josefin gå ut och fota. lite senare ska jag och mamma (kanske Josse) till coop för att köpa nagellim. det är nog mycket bättre än hobbylim. var nyss ner och duschade och det var så skönt. men mitt hår var så tovigt att jag först var tvungen att använda balsamspray till att reda ut det. därför var jag tvungen att schamponera 2 gånger, men det gör fortfarande ingenting. för idag är jag glad! ännu senare ikväll tänkte jag gå med de två bestarna samtidigt. det var ganska kul igår, men det blir väl ännu roligare när jag är på bra humör! dessutom drömde jag om ett foto och retuscheringsprogram i natt. Picasa 3 heter det och det har nyss försvunnit från min dator. ja, jag vet. är lika teknisk som en giraff. vet inte vad jag tryckte på, men det finns iallafall inte längre. nu ska jag gå och fixa mig. dessutom vill jag säga förlåt åt alla malmbergare som sett mig utan smink i sommar. stackare! jag har inte haft tid med det alls, man behöver ju inte smink när man ska gå och bada eller när man ska till stugan. jaja, borsta håret var det. vi ses!
//Elin

SOOV!

nu ligger jag i min säng och försöker få mig själv att sova. klockan är snart 1, och jag tänkte faktiskt försöka lyssna på min pappa, och vända om dygnet. visst ja, råkade glömma några grejer som hänt idag. mammas kompis var här, Stinas mamma. spelade lite Wii med min söta bror, och råkade i samma veva ge honom en fläskläpp. jag vet att han är 7 år yngre än mig, bla bla bla. vi brukar faktiskt slåss ganska mycket... det är oftast han som börjar. jag lovar... och nu har jag "lånat" mammas dator råtta, men den vill göra lite som den vill. hoppar omkring överallt och hit och dit. hm. ja, jag vet att det heter datormus, men jag säger råtta, och hör sen. imorrn tänkte jag och Josefin gå ut och fota. någonsom har lust att följa med? nej, nu ska jag försöka sova. godnatt och sov så gott! (eller om man kör my way or the highway, Gnott gnott!)
//Elin

aaaah!!!

jag ska strypa den där lilla satans saken! inte min lillebror som omväxling, utan en av hans kompisar, som är lite äldre än han. Isak var på kalas igår, och då kom den här lite äldre kompisen, vi kan kalla honom Axel. alla hade då gått ut och hoppat studsmatta, men då hade "Axel" börjat knuffa de andra "kalasdeltagarna" och slå mot deras hals och deras "ömma" ställe. btw, så var det bara killar där. det slutade med att hälften av "kalasdeltagarna" grät. och nu ska jag strypa den där "Axel"! kom ihåg det, rör någon min lillebror på Tallbacka, går ni samma öde tillmötes. frågade nyss Josse om vi ska klå upp honom i ett hörn, men då sa hon att vi kanske skulle få hans blod på våra händer. äckligt! att få blod på händerna, särskilt hans blod. men när han ringer hit nästa gång, då ska han få veta att han lever! gjorde iallafall ett litet tillägg på mina naglar. paljetter! men de stoppade jag på ca halv 12, och det är redan 3 stycken som är borta. hobbylim är nog ingen bra variant... note to self:köp nagellim. bilder kommer imorgon, hittar inte usb-kabeln till kameran. är säkert i vardagsrummet. nej, då kommer väl lite bilder imorrn, sov gott! (eller som den gulliga lilla italienaren Viktor säger Godnatt och sov så gott!)
//Den tröttaste människan i världen. a.k.a Elin.

Crea Diem

nu börjar jag få slut på bra citat att använda till rubriker, så jag undrade om ni människor skulle kunna ge mig några förslag om rubriker, om ni inte vill ha tex. trött, hemma och sånt. nu är jag ganska trött och kollar på Catch Me If You Can. den är med Leonardo DiCaprio. den verkar tråkig iallafall. jag har inte mycket till övers för klassiker, förutom Casanova, Stolthet och Fördom och Försoning. vill gärna se Breakfast At Tiffanys också. har hört så mycket om den, men aldrig faktiskt sett den. de där filmerna jag nämnde förut är väl inte klassade som klassiker än, men de är bra. har bara sett Casanova och Stolthet och Fördom, men jag har hört mycket om Försoning, och den är gjord av samma regissör, så den borde gå i samma stil. Kiera Knightley är med i båda. vet ni vad? jag har lyckats hålla mitt rum rent i 24 timmar! hurra för mig! dessutom har jag gjort massor med olika psykologiska tester.  jag är faktiskt ganska frisk, psykist sett. (ja, jag är väldigt uttråkad). nu ska jag ta en kopp te och läsa en bok, eller nåt. vi ses!
//Elin

Mina naglar, jordgubbar, solros

mina "nya" naglar.


jordgubbarna.

solrosen mamma fick av faster.

//Elin

shes as fake as press-on nails

nu har jag varit ut med de två bestarna. samtidigt. aldrig mer, sanna mina ord! aldrig mer! jo, men efter ett tag gick det faktiskt ganska bra. jag sa"lungt och samlat, flickor." de lyssnade inte. hur som helst har jag fixat mina naglar, lite skakigt, men bra för att vara första gången. lite senare kommer det några bilder, ska bara ladda in dem i datorn. nu är jag ganska hungrig, men mamma lagar når med potatis och grönsaker, så det blir väl bra, gissar jag. nu har mamma bett mig att byta lakan i Isaks säng. känner mig som ett hembiträde. mamma har vart ute och plockat jordgubbar och det är jättemycket! jaja, ska fixa bilderna och sånt. vi ses!
//Elin

Råttatouille

nu kollar jag den tecknade filmen Råttatouille. vi har tv 1000 play i tvn, så vi kan se vissa filmer gratis. nyss kollade jag Storslam i Las Vegas, som såg ut lite som Oceans 11, en av de bästa filmerna jag nånsin sett. men den här utspelades på typ 50-talet, och det fanns en Danny Ocean i den. usel säger jag bara, usel. har redan sett den Råttatouille en gång förut, men den är verkligen bättre än Storslam i Las Vegas. ja, jag kanske ska berätta mer om min dag nu. väcktes klockan halv 10 av min kääära pappa, som säger "att jag måste börja vända på dygnet". helst inte när jag försöker sova. hade kunnat somna nu fast. vet inte varför jag är så trött, har sovit ca 10 timmar ändå.  ont i huvudet har jag också. och känner av frukost teets smak i munnen. tänk om jag håller på att bli sjuk? hurra! då slipper jag börja skolan igen! okej, jag kanske måste komma tillbaks senare, men ändå! vet ni förresten hur kallt det var imorse? ca 13 grader! det är kallt för att vara Augusti. målade naglarna igår kväll, en lila-silvrig färg. ska pröva att göra två-färgade naglar lite senare. ska också hinna gå med Tessan och Fanny. huja, jag är för upptagen för det här! vi ses!
//Elin

inredning

nu har jag inte skrivit på ett tag, men jag har faktiskt goda själ. i förrgår funkade inte internet, försökte med både Explorer och Safari. sen har jag sovit hos Josse, och hela dan idag gick åt till att städa och flytta möbler. vi åt nudlar och kollade lite Pistvakt samtidigt. nu är jag ganska trött och sitter i min soffa, samtidigt som jag tittar på Beverly Hills 90210, gamla versionen. den nya är inte alls bra. är jättenöjd med rummet, vi har flyttat alla grejer runt, runt och runt. vi skruvade ner en hylla och fick leta igenom hela huset efter en skruvdragare, innan jag kom på att jag skulle ringa pappa, som sa att det fanns en fungerande i Saaben. vände på en av mina hyllor och letade fram ett par möbeltassar. sen rymde Tessan, och kom tillbaks lagom till när pappa och Isak kom hem. vi har rensat ut flera skokartonger och andra lådor med krafs. jaja, nu har det väl inte hänt så mycket mer, men jag skriver nog mer imorrn. fjöl av! (så säger de i Pistvakt) vi ses!
//Elin

Privileged

idag vaknade jag halv 11 och åt frukost, duschade och spelade tv-spel. jag har fatiskt nästan bara spelat tv-spel hela dan. Josefin kom vid ett tror jag. sen spelade vi nästan hela tiden. vad jag är tråkig! dessutom har Robin, Albin och Alexander vart och plundrat jordgubbslandet. inte för att det gör nåt, det är bara bra, annars blir jordgubbarna dåliga. just nu tittar jag på Privileged, som just slutade. nu ska jag titta på the mentalist istället. imorrn har jag semester, mamma och pappa börjar jobba. det är så skönt. men det jobbiga är ju att Isaks kompis är ledig en vecka till, och hans föräldrar har typ ingen koll på honom, så nu kommer han ju komma och knacka på hela dagarna. gissa om jag kommer att vara irriterad. senare ikväll finns det inget bra på tv. det är det jag hatar med söndagar. aldrig nåt bra på tv, förutom Privileged, Pushing Daisies och The Mentalist. får väl ta och kolla en film istället. jaja, nu ska jag ta en kopp te, det är så förbannat kallt i mitt rum. vi ses!
//Elin

GRATTIS MAMMA

j
kära mamma! 41 är en magisk ålder, det är då man upptäcker att man håller på att bli gammal!
visst är jag lik min mamma? ;)
orkade bara göra 2 ballonger, inte 41 som jag först tänkte. men ni som känner mig vet att jag är lat.
//Elin

trött (igen)

nu har vi ätit pizza från Alanya, och jag blev jättetrött. åt en vegetarisk och drack lite saft. har precis spelat Mario kart Double dash med min lillebror. det är ett bilspel med människor från super mario. nu har han tydligen tagit över spelet. med mamma och pappa. nu sitter de och ropar nej! hjälp! och massor med såna saker. vi hatade varann 3 gånger och slutade vara varandras syskon 2 gånger. båda två vill ju spela, men mina snåla fantastiska föräldrar har inte köpt en till kontroll. imorse kom Mats, Anneli, Fabian och Lisa och skulle gratta mamma. vi vilade båda två, och jag hade fortfarande pyjamas på mig, så jag bytte om illa kvickt, för att de små barnen inte skulle få men för livet. sen fikade vi och jag och Lisa ritade lite. båda barnen är mindre än Isak, så de är ganska små. förresten, jag måste ju gratta min kära mamma idag. ska fixa en bild och sedan lägga upp den. vi ses!
//Elin

shopping i Luleå

idag har vart en lång dag. somnade ca halv 3 och klev upp ca kvart över 5. varför? för att tåget gick klockan 06.37. kunde inte sova, för att Josefin babblade nästan hela tiden. dessutom var det ett barn där med sin mamma, och mammans kompis kom och pratade i hela 2 timmar! blev ganska irriterad. sen kom vi till Luleå vid 9 och inga affärer hade ju öppnat, så vi gick på T.A, ett nostalgiskt fik med jättebra mackor. när vi var där, så kom det ett stort sällskap, och de hade tydligen jätte kul. de satt och skrattade jättemycket. sen gick vi mot Åhlens, så vi satt på en trappa tills det öppnade. då gick vi in och kollade lite. sen tog vi oss genom Shopping, Strand, Smedjan och lite små affärer. nu har vi köpt en ny klänning till mig. till bröllopet, alltså. den gamla var lite kort, och kommer definitivt bli för liten om de inte bestämmer datum snart. sen, där efter ett tag, fick jag jätte ont i fötterna. hade mina vita ballerinaskor, men det jag inte tänkte på, var att de klämmer lite över tårna, och nu är mina fötter helt svullna. hittade allt som stod på min lista, förutom en platt-tv och en egen toa. vi åt lunch på Exotic, en kinesisk restaurang. vi åt buffe och i buffen, så fanns det pizza också, och jag måste säga, det var den bästa pizza jag nånsin ätit. senare träffade vi moster och gick på Börje Olssons cafe och fikade. moster har ju slagit ihop sin yogaverksamhet med en annan tjej, och nu har de 2 fria pröva på veckor. de tog in 25 i varje grupp, och det var redan nu 100 personer som ringt och anmält sig! imorrn fyller min egen kära mamma 41 (eller 32, som hon säger) och jag köpte en ring till henne, som hon själv valde. nu sitter jag och tittar på The Scorpion King. nej, nu ska jag gå och göra mig en macka. vi ses!
//Elin

btw

nu har jag glömt nåt viktigt. jag försöker hitta en gästbloggare. vem ställer upp frivilligt? annars tvingar jag Em till det. förresten, Em kolla i din brevlåda de kommande 2 veckorna, jag tänker nämligen skocka en grej och du kommer inte få veta vad det är! nej, nu hotar mamma mig att ta bort min Luleå biljett! vi ses!
//Elin

Luleå

idag har jag inte gjort så mycket. jag har vart hos frissan och klippt mig. har mått lite dåligt idag, men annars är det bra. imorrn ska vi dessutom till Luleå över dan. det blir jag Josse, mamma och Josses mamma. vi åker tåg och vi kommer att sitta i vagn 63, klockan 06.37(!) imorrn. nu kommer ni antagligen flyga i taket om ni inte känner mig, men jag är ju den segaste morgonmänniska som finns, så jag ska kliva upp ca halv 5. kommer vara jättetrött. Josse har redan gjort en lista över affärerna och sakerna som hon ska titta efter. huja! snart börjar skolan, och jag vet ännu inte var vi ska vara och jag håller på att bli galen! det står, och jag citerar, "Alla samlas i respektive hemklassrum" ibland kan man tro att de är tröga. nu ska jag gå och kolla tv. det kommer väl ett inlägg därvid 22-23 tiden. imorrna alltså. vi ses!
//Elin

sko tillägnad Em


jag tror att Em skulle gilla den här skon. 199 på Skopunkten.

nästan halv 3

nu har jag vart uppe alldeles för länge! känns som om jag ska börja skratta hela tiden. nej, jag är inte knäpp, och inte full heller för den delen. om man tänker efter så är nog knäpp ett ganska passande ord. jag tror att jag är knäpp. har suttit och skrattat när jag läst på www.egoinas.se och bläddrat bak i arkiven, tills jag kom på att jag måste ha drabbats av nån sorts sjukdom! då gick jag in på min blogg istället och nu låter jag väl som att jag verkligen är knäpp. vilken galen värld vi lever i! nu ska jag förmodligen gå och lägga mig. är jättetrött. fönsterhelvetet är öppet igen, och det betyder att jag hör alla jävla vattendroppar landa i vattentunnan vi har utanför mitt fönster. måste jag stänga det? jag tänkte skriva nåt viktigt, men glömde bort det. vi sez!
//Elin

Bönträsk




har ingen bättre bild på Bönträsk. ingen bild alls på Jänkas.

jag vill hem till där jag bor!

det där sa jag när vi var på Kreta första gången, och sanden var så varm att man brände sig på den! nu är jag äntligen hemma! jag lade in ett litet inlägg med mobilen, avskyvärt som sagt. dessutom kostar det pengar, och jag är ibland på mitt spara-humör. nu ska jag berätta vad jag gjort i Jänkas. vi kom liite senare än vi tänkt, för att vi åt lunch på Mds och fastnade i en bilkö vid Stenbron. en lastbil hade kört av vägen, men ingen verkade vara skadad. när vi satt där i bilen, kom jag och tänka på alla de där gamla stressade gubbarna, som har såå bråttom till stugan. sen, när vi väl fick börja köra, blev det ju omkörningar för hela slanten. ingen brydde sig om att det var kurvor eller kom mötande. knäpp värld vi lever i! Sen kom vi fram och dagen efter åkte vi, jag, mamma och Nina(pappas kusin), till Ylitornio och köpte en mulltoa. det var jättevarmt och alla snackade bruten svenska och hade lite problem med orden. uuuunderbart! sen har vi bara slappat. igår fick jag turen att vara ensam i Jänkas, medans de andra åkte och skulle köpa en slang eller nåt, som fattades. det blev ca 3 timmar ensam. det kan jag kalla semester. sen har vi haft såna oväder! det har åskat, regnat, haglat och blåst. blev riktigt trött på det. idag åkte vi till Överkalix och till mommo och moffa. Sacko har förresten blivit jättestor. (mommos och moffas hundvalp, för er som inte hängt med). vi åt och sedan somnade jag i soffan. det var så skönt, ända tills mamma kom och väckte mig. sen har jag ägnat hälften av bilresan åt att stirra planlöst ut genom fönstret. nu ska jag kolla om det finns några nektariner(min nya hobby är att äta nektariner) och kolla om det finns nåt bra på tv. vi ses!
//Elin

Jänkas

Nu är jag i jänkas och mobilbloggar inte ett dugg roligt ska ni veta! Nu ska vi åka hem, efter att ha haft en välbehövd semester. Hemskt! En semester för mig skulle vara en tropisk sandstrand, inte en dyig sjöbotten bland myggen. Nej, nu ska jag ta nåt och dricka. Vi ses! //Elin

söta Tessan


they say marriages are made in heaven, but so is thunder and lightning

nu har jag inte skrivit på 3 dar, jag vet, men jag har faktiskt vart upptagen. med vad vet jag inte, men igår sov jag hos Josse och vi spelade tv-spel till halv 3 på morgonen. vaknade ca halv 10. Jossan vaknade först 10, men tills dess satt jag och kollade tv med hennes mamma. imorrn ska vi tydligen till Jänkas. ingen har brytt sig om att informera mig om det förut. vi kommer hem på tisdag, och då lovar jag att skriva. hade hellre stannat hemma. hade ju kunnat bo hos Josefin, men mamma vill att jag ska följa med, och jag kan ju inte vägra att följa med, skulle ju inte få stanna hemma. jaja, har man inget val, så har man inget val, kan kanske ta med mig datan. just nu tittar jag på Simpsons. nej, nu byter det till Family Guy. den är ju usel. om de försöker vara roliga, misslyckas de iallafall. idag har vi vart på badet och tagit det lugnt. ojdå, nu flög det in en harskrank i mitt rum, eller som Isaks kompis säger, "harskrankel". den ungen är lite rolig. idag följde han med oss på badet, och när vi åkte hem hoppade alla ut ur bilen, och han blev helt förvånad "ska jag GÅ hem?" han lät som om det skulle ta timmar. han bor en liten bit bort ifrån bäcken. jaja, nu ska jag slå på en film och ta det chill. vi ses!
//Elin 

sometimes, dignity is all we got

nu är jag jättetrött! har vart hos Josefin. det var faktiskt hon som smittade mig och hon är fortfarande lite krasslig. vi har spelat tv-spel och babblat. nu har jag börjat använda en ny webbläsare! vet inte varför ni behöver veta det, har lite nyhetstorka. bytte till Safari 4, som kom med nya iTunes. den är jättebra, men när man skriver ett inlägg, blir vissa ord understrukna med rött. så nu tänkte jag fråga er teknik kunniga människor ute i världen, varför blir det så? det är ganska jobbigt, om man tex sätter ut en punkt, för då ser man inte den. går det att fixa? snälla svara, är själv lika teknisk som en elefant! jaja, nu ska jag kurera mig själv med varmt vatten, citron och honung. imorse råkade jag stoppa lite för mycket citron. inte gott! vi ses!
//Elin

sjuk!

nu är jag sjuk! fan i helvete satans jävla förkylning! hatar att vara sjuk. har ont i halsen och känner mig helt dimmig. vaknade ca 10 och åt frukost. sen har jag drivit runt här i huset och kollat tv. sitter och sörplar varmt vatten med citron och honung. igår krockade mammas kusin med en motorcyklist. det var en helt oskyldig olycka, men motorcyklisten dog. nu ska jag slå på en bra film och gå och snyta mig. sen ska jag nog somna in i en djup sömn. vi ses!
//Elin 

äntligen hemma!

nu har vi kommit hem från Jänkas! vi har haft jätteroligt. igår var vi i Makkarajärvi (Ja, Korvsjön på svenska) och badade. testade också flytvästarna. de funkade jättebra. i förrgår cyklade jag, Josse och Isak till Mukkajärvi. pappa gav oss vägbeskrivning, och som man kan förvänta sig, var den fel. enligt honom var det 2 vänstersvängar, men han glömde att ta med högersvängen där i slutet. så då cyklade vi runt hela sjön innan vi kom till en vändplan. då kom vi på att vi kört fel. vi cyklade tillbaks och när vi kom fram regnade det! faaaaantastiskt! då cyklade vi hem igen och fikade lite. håller nu på att bli sjuk, har ont i halsen och känner mig risig. inte ett dugg kul. har annars inte gjort så mycket. var ut med kanadensaren varje dag. hoppade till och med från båten en gång. på grunt vatten förstås. annars hade jag inte vågat. det var ju meningen att vi skulle tälta, men Josefin blev sjuk, så då blev det inte. hur roligt är det att tälta när man är sjuk? sen kom Katti, mammas kompis, till Jänkas och sov en natt. vi har haft jätteroligt. nu har jag faktiskt hunnit titta på Privileged. första gången på 3 veckor. har inte hunnit annars, det är ju inte viktigare än kompisar. nu funderar jag på att ta en kopp te och krypa ner under täcket. kollar just nu på Poirot. det är den om mordet på Roger Ackland. kollar hellre på Simon och Thomas eller nån film. inte The Holiday, kommer ihåg varje replik. iallafall introt. Legally Blonde såg jag förra veckan... kanske läser jag istället. nu har jag värlsdens beslutsångest! Djävulen bär prada! den ska jag se! nu måste det fixas med teet och filmen, annars somnar jag väl! vi ses!
//Elin 

RSS 2.0